Water for Life: drinkwater wereldwijd

Via Water for Life kunt u mensen helpen aan schoon drinkwater. Alle bijdragen worden direct en volledig ingezet voor drinkwaterprojecten en verbetering van de sanitaire voorzieningen.
 
Weer tijd om naar school te gaan
In Nederland draaien we de kraan open en er stroomt schoon, betrouwbaar drinkwater uit. Eén miljard mensen hebben dat niet. Ze zijn vaak uren onderweg voor drinkwater en lopen kans op ziekten. Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen zijn van levensbelang. Daarom werkt de stichting Water for Life met het geld van donateurs aan:
• aanleg van leidingen
• bouwen van veilige tappunten
• bouw van sanitaire voorzieningen bij scholen en verpleeghuizen
• onderwijs in goede hygiëne
 

Helpt u mee?

Wist u dat het heel makkelijk is om Water for Life te steunen? Vanaf € 0,05 per dag bent u al vaste donateur. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld drie meter leiding aanschaffen. U kunt ook eenmalig met uw bijdrage helpen. Vul de antwoordkaart in of geef via www.waterforlife.nl. Daar kunt u ook meer lezen over ons werk. Via de Water for Life-nieuwsbrief blijft u op de hoogte.
 
Elke euro goed besteed
Onze medewerkers zijn al ter plaatse voor andere buitenlandactiviteiten en gaan daarnaast aan de slag voor Water for Life-projecten. Door deze werkwijze komt elke euro voor 100% ten goede aan de projecten. Sinds 2004 heeft Water for Life ruim 800.000 mensen geholpen.
 

Organiseer een actie

Een actie opzetten kan ook. Zo lopen kinderen een sponsorloop met water op hun rug om te ervaren wat kinderen in ontwikkelingslanden meemaken. Speciaal voor basisscholen hebben we meerdere actiepakketten beschikbaar. Maar ook zijn er restaurants die kraanwater schenken en daarvoor een symbolisch bedrag van 1 euro vragen voor Water for Life. Of sportclubs die posters hebben opgehangen. Heeft u een leuke actie bedacht? Wij kunnen u helpen met educatiemateriaal en communicatiemiddelen.


Meer over acties

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Help mee

Het verhaal van Mànsã“Eindelijk!”, zegt de Ghanese Mànsã met een stralend gezicht. “Dankzij het nieuwe tappunt hoef ik nog maar vijf minuten te lopen om water te halen. Vroeger was ik in droge perioden uren onderweg”.

Resultaten Water for Life