Ontdek de wereld van kraanwater

Kraanwater is gezond, duurzaam en bijzonder. Bent u docent en wilt u uw leerlingen van alles leren over kraanwater? Maak dan gebruik van ons educatieaanbod!

Speciaal voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in ons voorzieningsgebied bieden wij kosteloos een compleet lesprogramma aan. Ons digitale educatieaanbod bestaat uit een gastles en lesmateriaal. Het is interactief en breed inzetbaar.

Lesmateiraal voor docenten

Voor docenten: lesmateriaal en gastlessen

Speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs in ons voorzieningsgebied bieden wij een lespakket en gastlessen aan. Alles wat u nodig heeft voor een leerzame les over kraanwater.

Lees meer

alt

Hoe maakt Evides kraanwater?

Het maken van kraanwater duurt maar liefst 153 dagen. Via kilometerslange ondergrondse leidingen vervoeren we dit water en komt het uiteindelijk bij jou uit de kraan. Het smaakt elke dag even lekker. Er is ontzettend veel te vertellen over hoe kraanwater wordt gemaakt. Nieuwsgierig?

Bekijk de uitzending van Het Klokhuis

Ontdek meer

Bereik samen meer

Met als kerntaak het leveren van water, zijn wij verankerd in de samenleving en vervullen we een belangrijke maatschappelijke rol. Samen bereiken we op dit gebied meer. Daarom werken we samen met diverse maatschappelijk betrokken organisaties op verschillende onderwerpen.

Lees meer

Waterproefjes en quiz

Je kunt leuke spelletjes doen met kraanwater. Ontdek ook de proefjes en speel de waterquiz! Leer ook jij de lekkerste ijsjes maakt met ons water?

Waterproefjes en quiz

alt

Kraanwater voor kinderen wereldwijd

Dankzij Water for Life heeft de Ghanese Mànsã elke dag schoon drinkwater. Mànsã: "Dankzij het nieuwe tappunt hoef ik nog maar vijf minuten te lopen om water te halen."

Wil jij ook helpen? Dat kan! Je kunt je eigen project starten.

Alles over Water for Life

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.