Voor docenten: lesmateriaal en gastlessen

Speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs bieden wij in ons voorzieningsgebied een lespakket aan, met een kraanwaterkrant, waterkwartet en van bron-tot-kraanspel. Alles wat u nodig heeft voor een leerzame les over kraanwater. Ook kunt u een gastles aanvragen.

Vraag een lespakket aan

We hebben een lespakket samengesteld dat u kosteloos kunt ontvangen. Het educatieaanbod is geschikt voor groep 6, 7 en 8 en past goed bij een les in aardrijkskunde, biologie of natuurkunde. Er zit een creatieve waterproef bij, die past binnen de handvaardigheidles. Met het pakket kunt u de les zelf geven. Het pakket bestaat uit:

  • Kraanwaterkrant (één per leerling).
  • Waterkwartet (één kwartet per vijf leerlingen).
  • Ganzenbord (één ganzenbord per vijf leerlingen).
  • Water for Life-folder (één per leerling).

Daarnaast kunnen we de volgende werkbladen meesturen:

  • Werkblad 'Waterproef: 'zuiver' je eigen water' (één per leerling)
  • Werkblad 'Waterproef: hoeveel drinkwater gebruik jij?' (één per leerling)
  • Werkblad 'Drinkwaterquiz' (één per leerling)

 Wilt u alvast een voorproefje? Download dan het voorbeeld van de Kraanwaterkrant, waterproefjes en de drinkwaterquiz.

Vraag het lespakket aan

Vraag een gastles aan

U kunt ook kiezen voor een gastles over drinkwater gegeven door een waterprofessional. De gastdocent gaat met de kinderen in gesprek en vertelt alles over drinkwater: over hoe gezond en duurzaam het is en hoe Evides het maakt. Maar ook over hoe je bewust omgaat met kraanwater en het water in de natuur en hoe de watervoorziening in ontwikkelingslanden is geregeld.

De gastles duurt een uur en is geschikt voor de groepen 6,7 en 8. Wij vragen om de gastles voor twee groepen achtereenvolgend aan te vragen. Na afloop krijgen u en uw leerlingen educatiemateriaal om zelf nog met dit thema aan de slag te gaan. De gastlessen zijn kosteloos en worden ingepland op basis van beschikbaarheid.

Vraag een gastles aan

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.