Een waterles op Wereld Waterdag

Kinderen in klaslokaal

Op 22 maart is het Wereld Waterdag: de dag waarop wij stil staan bij de mondiale waterproblematiek. Als klant van Evides Waterbedrijf kunt u dag en nacht vertrouwen op drinkwater van uitstekende kwaliteit, vers uit de kraan. Helaas is de situatie in veel ontwikkelingslanden anders. Daar hebben miljoenen mensen géén toegang tot veilig drinkwater.

Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld. Medewerkers van Evides zetten hun waterkennis ook internationaal in om zo wereldwijd mensen toegang te geven tot betrouwbaar en betaalbaar drinkwater.

Vitens Evides International

Via de organisatie Vitens Evides International (VEI) ondersteunt Evides lokale waterbedrijven in ontwikkelingslanden in Azië en Afrika op technisch, operationeel en managementgebied, op zowel lange als korte termijn. Via Stichting Water for Life kunnen Evidesklanten zich inzetten voor drinkwater- en sanitaire voorzieningen in landen zoals Ghana, Mozambique en Bangladesh. In landen waar Evidesmedewerkers al aanwezig zijn voor VEI, zetten de medewerkers met donaties extra projecten op in de allerarmste gebieden. Zoals de aanleg van leidingen, veilige watertappunten en sanitaire voorzieningen bij scholen en verpleeghuizen.

Een gastles over drinkwater in de klas

Drinkwater is gezond, duurzaam en niet vanzelfsprekend. Kinderen bewustmaken van het belang van schoon drinkwater kan niet vroeg genoeg beginnen. Evides Waterbedrijf kan daarbij helpen. Wil uw school aan de slag met het thema kraanwater op Wereld Waterdag? Vraag een gastles over drinkwater aan. De eerste tien scholen, die zich aanmelden, krijgen een waterles op Wereld Waterdag en een extra presentje. Evides biedt de gastles het gehele schooljaar kosteloos aan.

Voor meer informatie over ons educatieaanbod en aanmelden, ga naar onze educatiepagina.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.