Start Week van Ons Water

Schoon water met windmolen bij een sluis

De Week van Ons Water is 1 mei van start gegaan. Tot en met 8 mei zijn er door het hele land activiteiten om meer te weten te komen over water(beheer). Ook Evides Waterbedrijf organiseert leuke en leerzame wateractiviteiten voor het hele gezin.

In Nederland zijn veel organisaties bezig om ervoor te zorgen dat er schoon, veilig en voldoende water is. Daar kunnen we trots op zijn en mogen we vaker bij stil staan. Vandaar de Week van Ons Water. Ook Evides heeft – samen met partners – een programma opgesteld, met wateruitjes op locaties in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.

Start activiteiten

Op 2 mei vonden de eerste activiteiten van Evides plaats, namelijk onze waterwandelingen in de natuurgebieden van Haamstede en Kapellebrug (Zeeland) en Ossendrecht (Noord-Brabant). Jong en oud liep mee en waren erg enthousiast. Op 6 mei organiseren wij de wandelingen nogmaals. Aanmelden is nog mogelijk. 

Wat is er nog meer te doen?

In het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam kun je een ‘drinkwaterles’ volgen. Wil je zien welke bruikbare stoffen er uit het toiletwater te halen zijn? Breng dan een bezoek aan de onderzoeksinstallatie RINEW bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Op de bevrijdingsfestivals in Rotterdam en Vlissingen kunnen de bezoekers kraanwater drinken en een kraanwaterselfie maken met kans op een leuke kraanwatergadget. Op onze webpagina Week van Ons Water vind je meer informatie over onze activiteiten en kun je je aanmelden. Op 6 en 7 mei zijn nog plaatsen vrij.

Ons Water

Ons Water is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. Het doel van Ons Water is het waterbewustzijn van Nederlanders te vergroten. Op weekvanonswater.nl vind je de activiteiten in Nederland van alle deelnemers.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.