Buitenspeelseizoen van start in Speelbos Clinge

Het speelbos in de Clingse Bossen is weer helemaal klaar voor het buitenspeelseizoen. Nieuw toegevoegd is de grondwatermeter. Op vrijdag 7 april 2017 onthulde wethouder Diana van Damme van gemeente Hulst, in het bijzijn van ruim dertig basisschoolleerlingen, het nieuwe informatiebord.

Het speelbos in de Clingse Bossen, met een uitgebreide waterspeelplaats, is een idee van de Dorpsraad Clinge en werd in 2012 aangelegd in samenwerking met Het Zeeuwse Landschap en Evides Waterbedrijf. In de natuurspeeltuin staat een grondwaterpomp waarmee kinderen zelf speelwater kunnen oppompen. De pomp is voorzien van een watermeter waarop de stand van het grondwater afgelezen kan worden.  Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert het speelbos en zorgt voor voldoende natuurlijk speelmateriaal, bijvoorbeeld om hutten te bouwen. In het buitenspeelseizoen wordt de waterspeelplaats intensief gebruikt.

Waterweetjes

Op het informatiebord staat uitleg over de waterwinning in Clinge en Sint Jansteen, de werking van de  grondwatermeter en enkele waterweetjes. Stichting Het Zeeuwse Landschap, Evides Waterbedrijf en de Dorpsraad Clinge hebben het bord samen ontwikkeld. Op 7 april 2017 vond de feestelijke onthulling plaats van het nieuwe informatiebord bij de waterspeelplaats in Clinge. De aanwezige scholieren konden zich daarna uitleven in de natuurspeeltuin, onder begeleiding van Natuur & Zo.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.