Geslaagde activiteiten Week van Ons Water

kinderen spelen een levend ganzenbord

Nog tot en met 21 mei is het de Week van Ons Water. Door het hele land zijn er activiteiten om meer te weten te komen over water(beheer). Tijdens onze activiteiten op 17 mei is er veel geleerd en plezier gemaakt!

In Nederland werken veel organisaties aan schoon en veilig water. Daar zijn we trots op en staat we tijdens de Week van Ons Water even bij stil. Afgelopen woensdagmiddag organiseerden wij onder meer een spelletjesmiddag bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, een waterwandeling op de Brabantse Wal en een ‘drinkwaterles’ bij het Biesboschmuseumeiland.

Spelletjesmiddag Weizigt

Kinderen speelden in Dordrecht het ‘levend ganzenbord’ van Evides en gleden over de waterbaan van Weizigt. Zij konden zelf water (zo ver mogelijk) zuiveren en leerden bewuster met water omgaan. Met kleine acties kun je water én energie besparen. De kinderen hadden zichtbaar veel plezier!

Waterwandeling Brabantse Wal

Een gids leidde de wandelaars over het ‘Kikkerpad’ van de Brabantse Wal. Ze kregen uitleg over de drinkwaterwinning en wat er groeit en bloeit in dit mooie natuurgebied. Wil je deze mooie route zelf lopen? Bezoek dan de Volksabdij in Ossendrecht, waar de wandeling start. Al met al was het een geslaagde dag!

Maar er is meer te doen! Beijk alle activiteiten Week van Ons Water.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.