Kookadvies voor drinkwater in Vlaardingen blijft hele weekend van kracht

Evides is op 9 november gestart met het doorspoelen van het waterleidingnet in Vlaardingen met een lage dosering chloor. Chloor doseren is een efficiƫnte, effectieve en snelle manier om ervoor te zorgen dat alle bacteriƫn onschadelijk worden gemaakt. Dit kan leiden tot verandering in kleur en smaak van het kraanwater. Het kookadvies blijft dit weekend van kracht: water dat u gebruikt voor eten en drinken dient u eerst 3 minuten te koken.

Het chloor heeft zich in de nacht van 9 op 10 november door het net in Vlaardingen verspreid. Om de doorstroom van het chloor door het leidingnet te stimuleren, zetten we op diverse plekken in Vlaardingen de brandkraan open.

Het kookadvies blijft in ieder geval van kracht tot en met zondag. Onze excuses voor het ongemak. We nemen het zekere voor het onzekere en handhaven het kookadvies tot uit onze waterkwaliteitsmetingen blijkt dat het drinkwater – zonder vooraf te koken – weer veilig en betrouwbaar is. Zodra monsters uitwijzen dat de E.coli helemaal weg is en het kookadvies zal worden opgeheven, informeren we de inwoners van Vlaardingen via deze website en social media.

Lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Lees hier de eerdere berichtgeving over het kookadvies in Vlaardingen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.