Eropuit tijdens de vakantie

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Leuke uittips voor de vakantie? Breng eens een bezoek aan één van de tentoonstellingen waaraan Evides Waterbedrijf heeft meegewerkt: het Aquarama, A Seal en het Biesbosch Museumeiland.

Ontdek de waterwereld in het Aquarama

Bezoek Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht en neem daar een kijkje onder water in het Aquarama. Deze tentoonstelling geeft bezoekers van alle leeftijden op een speelse en interactieve manier de gelegenheid de 'weg van het water' te beleven. Het Aquarama is gerealiseerd door de waterpartners in de regio, waaronder Evides, en is kosteloos te bezoeken.

Ga op bezoek bij de zeehonden in A Seal

A Seal Zeehondenopvang & Expo Stellendam is een plek waar zeehonden en water centraal staan. Naast de zeehondenopvang is er een expositie over het water in de regio. Zo ook over kraanwater. Entreeprijzen en openingstijden zijn te vinden op de website.

Maak kennis met De Biesbosch

Op het Biesbosch MuseumEiland, naast onze productielocatie Petrusplaat, is veel te zien over het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch en van de vele functies die deze unieke omgeving heeft. Zo wordt er onder meer aandacht besteed aan onze drie spaarbekkens. In deze spaarbekkens is Maaswater opgeslagen dat de grondstof vormt voor de productie van drinkwater. 

Het Biesbosch Museum biedt meer dan alleen een museumbezoek. Het is ook een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard. Of geniet van het prachtige uitzicht en ervaar de geluiden van De Biesbosch op een rondvaartboot.

Fijne vakantie en veel plezier!

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.