Eropuit in de herfst

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de dikke jassen kunnen weer aan. De perfecte tijd om eropuit te gaan, ook met de (klein)kinderen! Daarom hebben wij drie tips voor een dagje weg op een rij gezet. Uitjes waar je water kunt ontdekken en beleven.

Ontdek de waterwereld in het Aquarama

Neem een duik in de wereld van het water en ontdek de weg die het aflegt. Bezoek de tentoonstelling 'De weg van het water' in het Aquarama van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier op een speelse en interactieve manier alles leren over water en drinkwater.

Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt naast het Aquarama volop mogelijkheden om te ontdekken, te leren en recreëren: een stadsboerderij en verschillende soorten tuinen.

Ga op bezoek bij de zeehonden in A Seal

Zeehondjes van dichtbij bekijken? Kom dan naar A Seal in Stellendam! A Seal is een stichting waar verzwakte zeehonden verzorgd worden tot ze weer sterk genoeg zijn om terug naar zee te gaan. In het bezoekerscentrum kunt u hier van alles over leren. Ook is er een expositie over kraanwater in de regio.

Maak kennis met De Biesbosch

Op het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam - naast onze productielocatie Petrusplaat - is veel te ontdekken. Zo leert u meer over het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch én van de vele functies die deze unieke omgeving heeft. In een van de ruimtes is er volop aandacht voor drinkwaterwinning en –levering. Zo wordt er aandacht besteed aan onze drie spaarbekkens. Hierin slaan we Maaswater dat de grondstof vormt voor de productie van drinkwater.

Kinderen kunnen naast het museumbezoek ook spelen en dammen bouwen in de Biesbosch Beleving. Bovendien is het MuseumEiland een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard.

Wij wensen u alvast veel plezier!

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.