Spuien in IJsselmonde

Medewerker van Evides neemt watermonster

Evides gaat vanaf 26 mei 2019 het drinkwaterleidingnet in IJsselmonde onder doorspoelen. Dit is gebruikelijk onderhoudswerk aan het net. Zo heeft u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater. Als we in uw buurt aan het werk zijn, heeft u een kleine kans op bruin water en een wisselende waterdruk. De totale werkzaamheden duren tot medio oktober.

Bruin water: ons advies

Door ijzer- en mangaandeeltjes – die loskomen door het spuien – kan het kraanwater een wat andere kleur hebben (bruin tot geel water). Dit water kunt u gewoon drinken, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. Wel adviseren we u om op te letten met de witte was als we in uw buurt aan het werk zijn. Laat de kraan goed doorlopen als u helder water wilt. U kunt dit water opvangen en bijvoorbeeld in de tuin gebruiken. 

Bewust met ons drinkwater

Een betrouwbare waterkwaliteit nu en in de toekomst staat voorop bij Evides. Daarom gaan deze werkzaamheden – ook bij warm weer – gewoon door. We brengen het water dat vrijkomt waar mogelijk de natuur in naar een sloot of rivier. Als dat niet gaat, voeren we het af via het riool. Bij droogte zorgt dit voor een goede doorspoeling van het riool.

Onze excuses voor het ongemak.

Meer informatie?

Op www.waterstoring.nl kunt u zien wanneer we in úw buurt aan het werk zijn. Wilt u meer lezen over de kwaliteit van uw drinkwater? Bezoek dan de pagina Waterkwaliteit en hardheid.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.