Geldzaken

Alles over uw drinkwaterfactuur, termijnbedrag en tarieven aan u uitgelegd.
Creditcard

Gemakkelijk en overzichtelijk in Mijn Evides

  • Bekijk uw facturen online
  • Bepaal zelf hoe u betaalt
  • Ontvang facturen per e-mail

U betaalt altijd vooruit in vier of tien termijnen voor uw drinkwater. Het bedrag dat u moet betalen noemen wij het termijnbedrag. Het is altijd een inschatting. Wij denken dat u zoveel drinkwater gaat gebruiken in een heel jaar.

Inloggen Mijn Evides
   Account aanmaken


Druppel
Termijnbedrag

U betaalt vier of tien keer per jaar een bedrag vooruit voor uw drinkwater. Dit bedrag noemen wij het termijnbedrag. Het bedrag kunt u zelf aanpassen.

Meer over het termijnbedrag

Wijzigen
Facturen

Eén keer per jaar krijgt u een periodeafrekening. Hierop staat hoeveel drinkwater u heeft gebruikt in het afgelopen jaar. In Mijn Evides bekijkt of downloadt u de factuur gemakkelijk.

Meer over facturen

Brief
Betalen

In Mijn Evides kiest u zelf hoe u wilt betalen. Kies uit een automatische incasso, AcceptEmail of acceptgiro.

Meer over betalen

Creditcard
Tarieven

Op uw factuur staan verschillende bedragen. Wij leggen u uit hoe uw factuur is opgebouwd en wat de prijs voor uw drinkwater is.

Meer over tarieven

alt

Uitleg over de periodeafrekening

Bekijk de video

Dit vragen andere klanten aan ons
Wanneer ontvang ik mijn periodeafrekening?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Dit kan op een ander tijdstip zijn dan u gewend was bij uw energieleverancier.

Waarom betaal ik in 10 termijnen?

U heeft gekozen voor betaling in 10 termijnen. Het is ook mogelijk in 4 termijnen te betalen. Als u dit wilt veranderen, kunt u contact met ons opnemen.

Hoe hoog is mijn termijnfactuur?

Uw termijnfactuur is een schatting van uw werkelijke verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld waterverbruik van 130 m³ op jaarbasis.

U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

Wanneer moet ik betalen?
Hoe wordt mijn termijnbedrag bepaald?

Uw termijnbedrag is een schatting gebaseerd op uw werkelijk verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld verbruik van 130 m³ op jaarbasis. Het kan zijn dat we, naast uw waterverbruik en vastrecht, ook nog diverse belastingen bij u in rekening brengen. U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

U kunt kiezen tussen betalen via acceptgiro of via automatische incasso. Als u betaalt via acceptgiro, dan brengen wij het termijnbedrag elk kwartaal vooraf in rekening. De gemakkelijkste en veiligste manier van betalen is via automatische incasso. U betaalt uw voorschotten dan in 4 of 10 termijnen én u hoeft nergens meer naar om te kijken. Via Mijn Evides kunt u kiezen om het termijnbedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven.

Hoeveel betaal ik voor mijn drinkwater?

U ontvangt één keer per jaar een periodeafrekening. Deze rekening bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel noemen we het vastrecht; vastrecht is de vergoeding die we per verbruiksadres berekenen voor het feit dat de woning altijd over drinkwater kan beschikken. Daarnaast betaalt u een variabel bedrag, gebaseerd op de hoeveelheid drinkwater die u heeft verbruikt.

U kunt uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides. De actuele tarieven vindt u op onze tarievenpagina.

Kan ik mijn openstaande facturen ook online zien?

Ja u kunt uw openstaande facturen online bekijken in Mijn Evides. Voor vragen over uw openstaande facturen kunt u contact met ons opnemen.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.