Geldzaken

Wilt u uw facturen bekijken of betaalwijze aanpassen? Of heeft u vragen over uw termijnbedrag of de tarieven? Een aantal keer per jaar betaalt u een voorschot aan ons voor uw drinkwater, dat noemen wij het termijnbedrag. Eén keer per jaar geeft u uw meterstand door en bekijken wij of deze termijnen overeenkomen met de werkelijke kosten. In het geval dat u teveel betaald heeft, krijgt u van ons geld terug. Indien u te weinig heeft betaald, brengen wij dit alsnog bij u in rekening. Dit ziet u op de periodeafrekening.


Termijnbedrag

U betaalt vier of tien keer per jaar een voorschot, dit noemen we het termijnbedrag. U kunt dit bedrag zelf aanpassen in Mijn Evides.

Lees meer


Facturen

Eén keer per jaar ontvangt u een periodeafrekening. Daarin staat uw waterverbruik en de bijbehorende kosten van het afgelopen jaar. U kunt uw facturen online bekijken en downloaden.

Lees meer


Betalen

U kunt bij ons kiezen om te betalen via automatische incasso, AcceptEmail of acceptgiro. U kunt uw betaalwijze aanpassen in Mijn Evides.

Lees meer


Tarieven

Uw drinkwaternota is opgebouwd uit een vast deel (het vastrecht) en een variabel deel. Lees daarover onze uitleg en bekijk onze huidige tarieven.

Lees meer

Andere klanten stellen ons deze vragen
Wanneer ontvang ik mijn periodeafrekening?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Dit kan op een ander tijdstip zijn dan u gewend was bij uw energieleverancier.

Waarom betaal ik in 10 termijnen?

U heeft gekozen voor betaling in 10 termijnen. Het is ook mogelijk in 4 termijnen te betalen. Als u dit wilt veranderen, kunt u contact met ons opnemen.

Hoe hoog is mijn termijnfactuur?

Uw termijnfactuur is een schatting van uw werkelijke verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld waterverbruik van 130 m³ op jaarbasis.

U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

Wanneer moet ik betalen?

U moet de rekening altijd binnen 14 dagen na factuurdatum te betalen. De betalingstermijn staat vermeld op onze rekening(en). Neemt u bij twijfel contact met ons op.

Hoe wordt mijn termijnbedrag bepaald?

Uw termijnbedrag is een schatting gebaseerd op uw werkelijk verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld verbruik van 130 m³ op jaarbasis. Het kan zijn dat we, naast uw waterverbruik en vastrecht, ook nog diverse belastingen bij u in rekening brengen. U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

U kunt kiezen tussen betalen via acceptgiro of via automatische incasso. Als u betaalt via acceptgiro, dan brengen wij het termijnbedrag elk kwartaal vooraf in rekening. De gemakkelijkste en veiligste manier van betalen is via automatische incasso. U betaalt uw voorschotten dan in 4 of 10 termijnen én u hoeft nergens meer naar om te kijken. Via Mijn Evides kunt u kiezen om het termijnbedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven.

Hoeveel betaal ik voor mijn drinkwater?

U ontvangt één keer per jaar een periodeafrekening. Deze rekening bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel noemen we het vastrecht; vastrecht is de vergoeding die we per verbruiksadres berekenen voor het feit dat de woning altijd over drinkwater kan beschikken. Daarnaast betaalt u een variabel bedrag, gebaseerd op de hoeveelheid drinkwater die u heeft verbruikt.

U kunt uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides. De actuele tarieven vindt u op onze tarievenpagina.

Kan ik mijn openstaande facturen ook online zien?

Ja u kunt uw openstaande facturen online bekijken in Mijn Evides. Voor vragen over uw openstaande facturen kunt u contact met ons opnemen.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.