Betalen

Betalen

U kunt bij ons kiezen om te betalen via automatische incasso, AcceptEmail of acceptgiro. Als u betaalt via acceptgiro, dan brengen wij het termijnbedrag elk kwartaal vooraf in rekening. De gemakkelijkste en veiligste manier van betalen is via automatische incasso. Hierbij schrijft Evides de factuur automatisch af van uw rekening. U kunt hiervoor kiezen in Mijn Evides. Daar kunt u ook uw betaaltermijn wijzigen.

Betaalwijze aanpassen in Mijn Evides

Betaaltermijn wijzigen in Mijn Evides

Automatische incasso

Als u via automatische incasso betaalt, heeft u de mogelijkheid in tien termijnen te betalen in plaats van per kwartaal. Ook bent u altijd op tijd met uw betaling en heeft u er geen omkijken naar. Als u het niet eens bent met een afschrijving heeft u de mogelijkheid om deze binnen 56 dagen terug te laten boeken naar uw rekening. Aan deze betaalwijze zijn geen bijkomende kosten verbonden.

U kunt er bij deze betaalwijze tevens voor kiezen om uw meterstandkaart en jaarlijkse periodeafrekening digitaal te ontvangen.

AcceptEmail

AcceptEmail is een betaalwijze waarbij wij u vier keer per jaar uw factuur per e-mail sturen. U kunt deze direct online met iDEAL via uw eigen bank betalen. Aan deze betaalwijze zijn geen extra kosten verbonden. Kiest u voor AcceptEmail, dan ontvangt u de meterstandkaart en jaarlijkse periodeafrekening ook digitaal.

Acceptgiro

Betaalt u per acceptgiro dan ontvangt u vier keer per jaar een acceptgiro per post. Het versturen en verwerken van acceptgiro’s brengt extra kosten met zich mee. Dit betekent dat u € 1,00 per acceptgiro (excl. 6% btw) betaalt voor de betalingsverwerking. Het totaalbedrag wordt verrekend op de periodeafrekening die u eenmaal per jaar van ons ontvangt.

Verzendwijze facturen

We vinden het belangrijk om de producten en diensten op een duurzame manier te leveren. Daarom sturen wij u bij voorkeur de meterstandkaart, factuur en acceptgiro per e-mail. Zo gebruiken we minder papier en dragen we bij aan een beter milieu, samen met u.

Betaalt u via automatische incasso, dan ontvangt u geen termijnfactuur, maar wel eens per jaar een periodeafrekening. U kunt de verzendwijze van uw facturen aanpassen via Mijn Evides.

Verzendwijze factuur aanpassen in Mijn Evides

Rekening betalen

Heeft u een rekening openstaan? U kunt deze direct online met iDEAL via uw eigen bank betalen via Mijn Evides

U kunt de factuur ook betalen door het openstaande bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer NL13INGB0000008710/… onder vermelding van uw klantnummer. Uw klantnummer vindt u op uw factuur onder het kopje 'Factuurgegevens', bovenaan het document. Wanneer u niet tijdig de (volledige) rekening betaalt, wordt het incassoproces gestart. Ons incassoproces kent een aantal stappen.

De meest gestelde vragen over betalen
Waarom betaal ik in 10 termijnen?

U heeft gekozen voor betaling in 10 termijnen. Het is ook mogelijk in 4 termijnen te betalen. Als u dit wilt veranderen, kunt u contact met ons opnemen.

Wanneer moet ik betalen?

U moet de rekening altijd binnen 14 dagen na factuurdatum te betalen. De betalingstermijn staat vermeld op onze rekening(en). Neemt u bij twijfel contact met ons op.

Kan ik een betalingsregeling krijgen?

Dit is afhankelijk van uw situatie waaronder de omvang van uw betaalachterstand. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik kan mijn rekening niet betalen. Wat kan ik doen?

Neem in dat geval contact op met ons. U kunt samen met ons de mogelijkheden bekijken voor een betalingsregeling. Als u uw rekening(en) door financiële problemen niet met een betalingsregeling kunt betalen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met een schuldhulpverlenende instantie die is aangesloten bij de NVVK.

Kijk op nvvk.eu voor een aangesloten instelling binnen uw gemeente. Wij hebben afspraken met NVVK. Vaak kan dan de afsluiting van het drinkwater worden voorkomen.

Kan Evides zomaar mijn drinkwater afsluiten?

Evides kan besluiten om uw drinkwater af te sluiten, maar doet dat nooit zomaar. Voorafgaande hieraan vind een zorgvuldig incassoproces plaats.

Wat gebeurt er als ik mijn rekening niet op tijd betaal?

In dat geval hebben wij een zorgvuldige incassoprocedure die bestaat uit een aantal stappen. Bekijk hier onze incassoprocedure.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.