Betalen

Facturen

Vier of tien keer per jaar ontvangt u van ons een termijnfactuur. Eén keer per jaar sturen wij u een meterstandkaart per e-mail of post met het verzoek uw meterstand door te geven. Zes tot acht weken later ontvangt u uw periodeafrekening. Deze kunt u ook online bekijken en downloaden in Mijn Evides. Ontvangt u uw factuur en meterstandkaart nog niet digitaal? Uw betaalwijze maar ook uw betaaltermijn kunt u snel en gemakkelijk zelf aanpassen in Mijn Evides.

De actuele tarieven vindt u op onze Tarievenpagina.

Bekijk facturen in Mijn Evides

Verzendwijze van factuur wijzigen in Mijn Evides

Uitleg over uw factuur

Elk jaar krijgt u een periodeafrekening. Daarin staan uw waterverbruik en bijbehorende kosten van het afgelopen jaar. Ook vindt u op deze factuur uw nieuwe termijnbedrag.

De periodeafrekening bestaat uit een vast deel, het vastrecht en een variabel deel. Het vastrecht is de vergoeding die we per verbruiksadres berekenen voor het feit dat de woning altijd over drinkwater kan beschikken. Daarnaast betaalt u een variabel deel: dit is gebaseerd op de hoeveelheid drinkwater die u heeft verbruikt.

U kunt uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides.

De meest gestelde vragen over facturen
Wanneer ontvang ik mijn periodeafrekening?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Dit kan op een ander tijdstip zijn dan u gewend was bij uw energieleverancier.

Hoeveel betaal ik voor mijn drinkwater?

U ontvangt één keer per jaar een periodeafrekening. Deze rekening bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel noemen we het vastrecht; vastrecht is de vergoeding die we per verbruiksadres berekenen voor het feit dat de woning altijd over drinkwater kan beschikken. Daarnaast betaalt u een variabel bedrag, gebaseerd op de hoeveelheid drinkwater die u heeft verbruikt.

U kunt uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides. De actuele tarieven vindt u op onze tarievenpagina.

Kan ik mijn openstaande facturen ook online zien?

Ja u kunt uw openstaande facturen online bekijken in Mijn Evides. Voor vragen over uw openstaande facturen kunt u contact met ons opnemen.

Ik heb langere tijd geen factuur ontvangen van Evides Waterbedrijf. Klopt dit wel?

Iedereen die in ons voorzieningsgebied woont, betaalt voor zijn drinkwater. Als u in Zuid-Holland-Zuid, Zeeland of Brabantse Wal woont, hoort u rechtstreeks een factuur van Evides te krijgen.

Als u geen periodeafrekening heeft ontvangen en/of geen termijnbedragen betaalt, neem dan contact met ons op. We controleren of uw gegevens wel goed en volledig in ons bestand staan.

Kan ik mijn periodeafrekening in termijnen betalen?

Mocht uw periodeafrekening hoger uitvallen dan verwacht, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om een betalingsregeling te treffen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen en een verzoek indienen.

Kan ik uitleg krijgen over mijn periodeafrekening of termijnfactuur?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Welke maand dit is, is afhankelijk van het postcodegebied waar u woont.

De periodeafrekening toont in één oogopslag een overzicht van uw meterstanden, waterverbruik en de gemaakte kosten in deze periode. Ook vindt u op deze factuur uw nieuwe termijnbedrag. U kunt zelf uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.