Facturen

U betaalt vier of tien keer per jaar een voorschot op uw drinkwater. Eén keer per jaar ontvangt u een periodeafrekening, deze kunt u online bekijken.
Voor uw drinkwater betaalt u altijd vooruit met termijnfacturen. Ieder jaar ontvangt u een e-mail of een kaart via de post om uw meterstand door te geven. Zo berekenen wij hoeveel drinkwater u echt heeft gebruikt.

Brief
Online bekijken en downloaden

Aan het eind van die periode ontvangt u een periodeafrekening. Deze kunt u, net als uw termijnfacturen, in Mijn Evides online bekijken en downloaden. De periodeafrekening wordt ieder jaar in dezelfde maand verstuurd. Wanneer dit is hangt af van het postcodegebied waar u woont.

Facturen bekijken en downloaden

vinkje in cirkel
In 4 of 10 termijnen betalen

Betaalt u met automatische incasso? Dan betaalt u in vier of tien termijnen, de keuze is aan u.. Bij AcceptEmail en Acceptgiro betaalt u per kwartaal, vier keer per jaar.
Betaalwijze aanpassen

alt

Uitleg over de periodeafrekening

Bekijk de video

Periodeafrekening

Eén keer per jaar ontvangt u een periodeafrekening. Hierin staat een overzicht van uw meterstanden, het drinkwaterverbruik en de gemaakte kosten in die periode. De periodeafrekening bestaat uit twee delen: een vast deel en een variabel deel.

Vast deel

Dit bedrag betaalt u voor uw drinkwater aansluiting. Ook betaalt u altijd belasting en 6% BTW voor uw drinkwater. Soms moet u ook precario betalen.

Variabel deel

De hoeveelheid m3 drinkwater die u per periode heeft gebruikt kan verschillen. Daarom noemen wij dit het variabele deel.

Nieuw termijnbedrag

Op uw periodeafrekening ziet u een nieuw termijnbedrag staan. Uw termijnbedrag passen wij aan als u meer of minder drinkwater heeft gebruikt dan wij dachten. Dit bedrag betaalt u de komende periode iedere 4 of 10 termijnen voor uw drinkwater. Denkt u dat u meer of minder water gaat gebruiken? Dan past u gemakkelijk zelf het termijnbedrag aan in Mijn Evides.

Mijn periodeafrekening bekijken
   Mijn termijnbedrag aanpassen

 

Dit vragen andere klanten aan ons
Wanneer ontvang ik mijn periodeafrekening?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Dit kan op een ander tijdstip zijn dan u gewend was bij uw energieleverancier.

Hoeveel betaal ik voor mijn drinkwater?

U ontvangt één keer per jaar een periodeafrekening. Deze rekening bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel noemen we het vastrecht; vastrecht is de vergoeding die we per verbruiksadres berekenen voor het feit dat de woning altijd over drinkwater kan beschikken. Daarnaast betaalt u een variabel bedrag, gebaseerd op de hoeveelheid drinkwater die u heeft verbruikt.

U kunt uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides. De actuele tarieven vindt u op onze tarievenpagina.

Kan ik mijn openstaande facturen ook online zien?

Ja u kunt uw openstaande facturen online bekijken in Mijn Evides. Voor vragen over uw openstaande facturen kunt u contact met ons opnemen.

Ik heb langere tijd geen factuur ontvangen van Evides Waterbedrijf. Klopt dit wel?

Iedereen die in ons voorzieningsgebied woont, betaalt voor zijn drinkwater. Als u in Zuid-Holland-Zuid, Zeeland of Brabantse Wal woont, hoort u rechtstreeks een factuur van Evides te krijgen.

Als u geen periodeafrekening heeft ontvangen en/of geen termijnbedragen betaalt, neem dan contact met ons op. We controleren of uw gegevens wel goed en volledig in ons bestand staan.

Kan ik mijn periodeafrekening in termijnen betalen?

Mocht uw periodeafrekening hoger uitvallen dan verwacht, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om een betalingsregeling te treffen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen en een verzoek indienen.

Kan ik uitleg krijgen over mijn periodeafrekening of termijnfactuur?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Welke maand dit is, is afhankelijk van het postcodegebied waar u woont.

De periodeafrekening toont in één oogopslag een overzicht van uw meterstanden, waterverbruik en de gemaakte kosten in deze periode. Ook vindt u op deze factuur uw nieuwe termijnbedrag. U kunt zelf uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.