Facturen

U betaalt vier of tien keer per jaar een voorschot op uw drinkwater. Eén keer per jaar ontvangt u een periodeafrekening, deze kunt u online bekijken.
Voor uw drinkwater betaalt u altijd vooruit met termijnfacturen. Ieder jaar ontvangt u een e-mail of een kaart via de post om uw meterstand door te geven. Zo berekenen wij hoeveel drinkwater u echt heeft gebruikt.

Brief
Online bekijken en downloaden

Aan het eind van die periode ontvangt u een periodeafrekening. Deze kunt u, net als uw termijnfacturen, in Mijn Evides online bekijken en downloaden. De periodeafrekening wordt ieder jaar in dezelfde maand verstuurd. Wanneer dit is hangt af van het postcodegebied waar u woont.

Facturen bekijken en downloaden

vinkje in cirkel
In 4 of 10 termijnen betalen

Betaalt u met automatische incasso? Dan betaalt u in vier of tien termijnen, de keuze is aan u.. Bij AcceptEmail en Acceptgiro betaalt u per kwartaal, vier keer per jaar.
Betaalwijze aanpassen

alt

Uitleg over de periodeafrekening

Bekijk de video

Periodeafrekening

Eén keer per jaar ontvangt u een periodeafrekening. Hierin staat een overzicht van uw meterstanden, het drinkwaterverbruik en de gemaakte kosten in die periode. De periodeafrekening bestaat uit twee delen: een vast deel en een variabel deel.

Vast deel

Dit bedrag betaalt u voor uw drinkwater aansluiting. Ook betaalt u altijd belasting en 6% BTW voor uw drinkwater. Soms moet u ook precario betalen.

Variabel deel

De hoeveelheid m3 drinkwater die u per periode heeft gebruikt kan verschillen. Daarom noemen wij dit het variabele deel.

Nieuw termijnbedrag

Op uw periodeafrekening ziet u een nieuw termijnbedrag staan. Uw termijnbedrag passen wij aan als u meer of minder drinkwater heeft gebruikt dan wij dachten. Dit bedrag betaalt u de komende periode iedere 4 of 10 termijnen voor uw drinkwater. Denkt u dat u meer of minder water gaat gebruiken? Dan past u gemakkelijk zelf het termijnbedrag aan in Mijn Evides.

Mijn periodeafrekening bekijken
   Mijn termijnbedrag aanpassen

 

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.