Termijnbedrag wijzigen

Termijnbedrag

Uw termijnbedrag is een schatting gebaseerd op uw werkelijk verbruik van de afgelopen jaren. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld verbruik van 130 m³ op jaarbasis.

Aan het eind van elke verbruiksperiode krijgt u een periodeafrekening. Hierop verrekenen we het bedrag dat u aan termijnbedragen betaald heeft met de kosten van het werkelijke waterverbruik.

U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

Termijnbedrag wijzigen in Mijn Evides

Bij de betaalwijze acceptgiro ontvangt u vier keer per jaar een acceptgiro via email of post. Indien u betaalt via automatische incasso kunt u kiezen of u in tien of vier termijnen betaalt. U kunt het aantal termijnen online aanpassen in Mijn Evides.

Termijn aanpassen in Mijn Evides

De meest gestelde vragen over termijnbedrag
Hoe hoog is mijn termijnfactuur?

Uw termijnfactuur is een schatting van uw werkelijke verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld waterverbruik van 130 m³ op jaarbasis.

U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

Hoe wordt mijn termijnbedrag bepaald?

Uw termijnbedrag is een schatting gebaseerd op uw werkelijk verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld verbruik van 130 m³ op jaarbasis. Het kan zijn dat we, naast uw waterverbruik en vastrecht, ook nog diverse belastingen bij u in rekening brengen. U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

U kunt kiezen tussen betalen via acceptgiro of via automatische incasso. Als u betaalt via acceptgiro, dan brengen wij het termijnbedrag elk kwartaal vooraf in rekening. De gemakkelijkste en veiligste manier van betalen is via automatische incasso. U betaalt uw voorschotten dan in 4 of 10 termijnen én u hoeft nergens meer naar om te kijken. Via Mijn Evides kunt u kiezen om het termijnbedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven.

Waarom betaal ik in 10 termijnen?

U heeft gekozen voor betaling in 10 termijnen. Het is ook mogelijk in 4 termijnen te betalen. Als u dit wilt veranderen, kunt u contact met ons opnemen.

Waarom betaal ik twee maanden voor ontvangst van de periodeafrekening geen voorschot of termijnbedrag?

Als u via automatische incasso betaalt, brengen wij in de twee voorafgaande maanden aan uw periodeafrekening geen voorschot- of termijnbedrag in rekening. Deze twee maanden gebruiken we om uw meterstand te verkrijgen en uw periodeafrekening op te maken.

Kan ik mijn termijnbedrag wijzigen?

Ja u kunt zelf online uw termijnbedrag aanpassen in Mijn Evides. Woont u in Zeeland, Goeree-Overflakkee of op de Brabantse Wal? Dan kunt u het termijnbedrag online aanpassen zodra u uw periode-afrekening (jaarnota) heeft ontvangen.

Kan ik uitleg krijgen over mijn periodeafrekening of termijnfactuur?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Welke maand dit is, is afhankelijk van het postcodegebied waar u woont.

De periodeafrekening toont in één oogopslag een overzicht van uw meterstanden, waterverbruik en de gemaakte kosten in deze periode. Ook vindt u op deze factuur uw nieuwe termijnbedrag. U kunt zelf uw periodeafrekening online bekijken en downloaden in Mijn Evides.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.