Ontdek de wereld van kraanwater

Kraanwater is gezond, duurzaam en bijzonder. Bent je leerkracht of leerling docent en wil je alles te weten komen over kraanwater maak dan gebruik van ons educatieaanbod.

Lesmateriaal: Les je dorst

Les je Dorst

Met het digitale educatieplatform Les je dorst maken leerlingen, leerkrachten en ouders kennis met de wereld van kraanwater.

Leerlingen van groep 1 tot en met 8 ontdekken hoe kraanwater wordt gemaakt, hoe en waarom je er bewust mee moet omgaan én dat het een gezonde dorstlesser is.Ontdek Les je dorst

Kraanwaterlessen

Docent geeft kraanwaterles voor de klas

Kraanwaterlessen zijn gericht op leerlingen van groep 6 tot en met 8 uit ons voorzieningsgebied. Een kraanwaterles duurt een uur en wordt gegeven door onze kraanwaterlesdocenten. Op een interactieve manier komen leerlingen meer te weten over kraanwater, hoe gezond en duurzaam het is en hoe het drinkwaterproces van bron tot kraan in elkaar steekt.

Vanwege Covid-19 en het opvolgen van de RIVM-richtlijnen biedt het educatieteam voorlopig geen kraanwaterlessen aan.

Nationale Kraanwaterdag

Nationale kraanwaterdag beeld presentatie

Ieder jaar organiseren Nederlandse drinkwaterbedrijven in september Nationale Kraanwaterdag. Afgelopen jaren ontdekten ruim 200.000 leerlingen van groep 1 t/m 8 en kinderen op bso’s op een leuke manier waar hun kraanwater vandaan komt, hoe ze zelf slim kunnen omgaan met dit duurzame natuurproduct en waarom kraanwater zo gezond is. Dit jaar nodigen we alle basisscholen en bso’s uit om ook mee te doen op woensdag 22 september 2021.

Aanmelden Kraanwaterdag


"Met de kraanwaterles van Evides leren mijn leerlingen spelenderwijs waar water vandaan komt."


alt

Initiatieven: samen bereiken we meer

Evides werkt samen met diverse maatschappelijk betrokken organisaties aan verschillende onderwerpen.

Lees meer

Doe je een groepsopdracht over drinkwater voor de middelbare school of een vervolgopleiding? En bevindt jouw school zich in ons voorzieningsgebied? Stel dan je vragen via het contactformulier. Interesse in een stage of afstudeeropdracht bij Evides? Stuur dan een open sollicitatie.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.