Ontdek de wereld van kraanwater

Kraanwater is gezond, duurzaam en bijzonder. Bent u docent en wilt u uw leerlingen van alles leren over kraanwater? Maak dan gebruik van ons educatieaanbod!

Speciaal voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in ons voorzieningsgebied bieden wij kosteloos een compleet lesprogramma aan. Ons digitale educatieaanbod bestaat uit een kraanwaterles en lesmateriaal. Het is interactief en breed inzetbaar.

Kraanwaterles

Docent geeft kraanwaterles voor de klas

Bij voorkeur start een medewerker van Evides met een interactieve les in uw klas van 60 minuten. Onze kraanwaterdocent vertelt van alles over de wereld van kraanwater: hoe gezond en duurzaam het is en hoe het drinkwaterproces van bron tot kraan in elkaar steekt. Én hij gaat met de kinderen aan de slag met leuke opdrachten, waaronder een waterproef.

Kraanwaterles aanvragen

Lesmateriaal

Kinderen doen een kraanwateropdracht in de klas

Als docent kunt u aanvullend het thema verder onder de aandacht brengen met één of meerdere vervolglessen uit de educatietoolkit.

Download educatietoolkit

Proefjes en quiz

Waterproefjes in de klas

Je kunt leuke spelletjes doen met kraanwater. Ontdek de waterproefjes en speel de waterquiz! Voor de allerkleinsten is er een kleurplaat van onze mascotte Evi of van Water for Life.

Ontdek onze waterspelletjes


"Met de kraanwaterles van Evides leren mijn leerlingen spelenderwijs waar water vandaan komt."


Initiatieven: Samen bereiken we meer

Samen kraanwaterproefjes doen in de klas

Evides werkt samen met diverse maatschappelijk betrokken organisaties aan verschillende onderwerpen.

Lees meer

Doe je een groepsopdracht over drinkwater voor de middelbare school of een vervolgopleiding? En bevindt jouw school zich in ons voorzieningsgebied? Stel dan je vragen via het contactformulier. Interesse in een stage of afstudeeropdracht bij Evides? Stuur dan een open sollicitatie.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.