Home
Vrouw vult glas water onder de kraan

Uw drinkwater

Het kraanwater in Nederland behoort tot de top van de wereld. Het is gezond en betrouwbaar om te drinken voor jong en oud. Wilt u weten wat de hardheid van uw drinkwater is? En waar het vandaan komt? 

Meer over uw drinkwater
Luchtfoto bekkens Biesbosch

Waar komt mijn drinkwater vandaan?

Het water dat bij u uit de kraan komt, maken we uit oppervlakte-, geïnfiltreerd duin- of grondwater. Dit zijn onze drie bronnen voor de productie van het drinkwater.

Meer over onze bronnen
Luchtfoto van Berenplaat

Hoe wordt mijn drinkwater gemaakt?

24 uur per dag stroomt er drinkwater bij u thuis uit de kraan. Maar hoe wordt drinkwater eigenlijk gemaakt? En welke stappen worden er allemaal genomen voordat het water schoon is?

Meer over drinkwater maken
Een afbeelding van de natuur en haar bronnen.

Genieten van de natuur in onze waterwingebieden?

Onze waterwingebieden hebben de status van natuurgebied en zijn een leefgebied van tal van bijzondere plant- en diersoorten. Een groot deel is openbaar toegankelijk om te wandelen en fietsen.

Meer over onze waterwingebieden
Levering Evides aan het net 2022 per maand.

Maandelijks verbruik

In de tabel links ziet u het drinkwaterverbruik per maand. Deze afbeelding wordt elke maand vernieuwd.

Waterverbruik per week

Gemiddeld levert Evides zo'n 3,4 miljard liter water per week. In drogere perioden zien we dat het waterverbruik toeneemt. In het bijgevoegde document kunt u het waterverbruik per dag bekijken. Deze gegevens worden elke week vernieuwd.

Bekijk het drinkwaterverbruik per week

In bovenstaand document maken we onderscheid tussen Evides-Noord en Evides-Zuid. Bekijk onderaan deze pagina welke plaatsen tot welke regio behoren. 

Benieuwd naar hoeveel drinkwater u zelf verbruikt? Dit vindt u terug in Mijn Evides

Water besparen

Bewust omgaan met ons drinkwater doen we samen. Hieronder vind je 15 bespaartips, die we samen met onze klanten hebben ontwikkeld.

© 2023