Collega's in overleg met flipover

De organisatie

Onze organisatie staat midden in de maatschappij en we werken continu aan onze bedrijfsvoering. Ook bij Evides Industriewater. Veilig en duurzaam werken heeft bij ons hoge prioriteit. 

Midden in de maatschappij

Met onze publieke taak van watervoorziening staan wij midden in de maatschappij en werken we continu aan verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering. We zuiveren en leveren water op milieuvriendelijke wijze. Ons drinkwater wordt voor 80% bereid uit de rivier de Maas, voor 16% uit grondwater en voor 4% uit duinwater. In het drinkwatersegment bezetten we – gemeten naar aansluitingen, afzet en omzet – de tweede plaats in Nederland.

Het oppervlaktewater dat we als bron inzetten voor de productie van industriewater winnen we voor 47% uit het Brielse meer, voor 40% uit de rivier de Maas, voor 7% uit de Elbe en voor 6% uit afgestroomd Belgisch polderwater. Ook zetten we per jaar circa 16 miljoen kuub industriewater in dat geproduceerd is uit afvalwater. In het industriewatersegment zijn we één van de sterkste spelers in Noordwest-Europa. Daarnaast zuiveren we het afvalwater van Den Haag/Delft, Schiphol en bedrijvencomplexen in het Sloegebied (Vlissingen) en in Delfzijl.

Veilig en duurzaam werken heeft bij ons hoge prioriteit. We beschikken over diverse certificaten.

Download onze organigram

Evides Drinkwaterboot

De kern

Missie en Visie

Evides biedt wateroplossingen, betrouwbaar en innovatief. Wij verplaatsen ons in de klant en onze omgeving. Wij bieden leveringszekerheid en uitstekende waterkwaliteiten aan onze klanten.

Lees meer
Evides hoofdkantoor

Directie

Bestuur en Governance

Evides Waterbedrijf is in handen van publieke aandeelhouders (gemeenten en provincie). Lees over onze directie, management en aandeelhouders.

Lees meer
Prinses Beatrix op bezoek bij Evides 1974

Historie van Evides

Onze rol in de geschiedenis van kraanwater in Nederland is het delen waard. Drinkwater in Nederland is van hoge kwaliteit en daar zijn wij trots op. Het lijkt vanzelfsprekend, maar voordat er water uit de kraan komt is er heel wat werk verricht.

Lees meer

Uitgelicht

Waar staan wij voor?

Collega Evides in gastles

Betrokken

Duurzaam ondernemen

We streven altijd naar verdere verduurzaming van onze processen. Dit doen we samen met andere organisaties, in de branche en in de waterketen. Samen bereiken we meer.

Lees meer
Evides aan het werk in het buitenland

Buiten de grenzen

Internationaal

Wij zijn ook buiten Nederland actief. Evides Industriewater werkt in de Benelux en Duitsland. En via VEI delen we onze kennis met waterbedrijven in ontwikkelingslanden.

Lees meer
Analist in waterlab

Research

Onderzoek en innovatie

Wij zorgen voor betrouwbaar water voor u als consument, bedrijven en industrie. Nu en in de toekomst. We doen dat met milieuvriendelijke methoden en oog voor de omgeving.

Lees meer
Collega aan het werk op cpmputer

Jaarverslagen

Bekijk de jaarverslagen van Evides Waterbedrijf, Water for Life en Vitens Evides International (VEI).

Lees meer
Vestiging Evides Baanhoek

Vestigingen en levergebied

Evides heeft kantoren in Zuid-Holland, Zeeland en op de Brabantse Wal. Het gebied waar Evides water levert is opgedeeld regio Noord en regio Zuid.

Lees meer
© 2024