De organisatie

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast bieden we industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder meer Nederland, België en Duitsland.

Met onze publieke taak van watervoorziening staan wij midden in de maatschappij en werken we continu aan verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering. We zuiveren en leveren water op milieuvriendelijke wijze. Ons drinkwater wordt voor 80% bereid uit de rivier de Maas, voor 16% uit grondwater en voor 4% uit duinwater. In het drinkwatersegment bezetten we – gemeten naar aansluitingen, afzet en omzet – de tweede plaats in Nederland.

Het oppervlaktewater dat we als bron inzetten voor de productie van industriewater winnen we voor 47% uit het Brielse meer, voor 40% uit de rivier de Maas, voor 7% uit de Elbe en voor 6% uit afgestroomd Belgisch polderwater. Ook zetten we per jaar circa 16 miljoen kuub industriewater in dat geproduceerd is uit afvalwater. In het industriewatersegment zijn we één van de sterkste spelers in Noordwest-Europa. Daarnaast zuiveren we het afvalwater van Den Haag/Delft, Schiphol, bedrijvencomplexen in het Sloegebied (Vlissingen) en in Delfzijl.

Veilig en duurzaam werken heeft bij ons hoge prioriteit. We beschikken over diverse certificaten.

Bekijk ons organigram

De kern

Drinkwaterboot van Evides en de Rotterdamse haven

Missie en Visie

Evides biedt wateroplossingen, betrouwbaar en effectief. Wij verplaatsen ons in de klant en onze omgeving. Wij bieden leveringszekerheid en uitstekende waterkwaliteiten aan onze klanten.

Lees meer

Directie

Hoofdkantoor van Evides in Rotterdam

Bestuur en Governance

Evides Waterbedrijf is in handen van publieke aandeelhouders (gemeenten en provincie). Lees over onze directie, management en aandeelhouders.

Lees meer

alt

Historie van Evides

Onze rol in de geschiedenis van kraanwater in Nederland is het delen waard. Drinkwater in Nederland is van hoge kwaliteit en daar zijn wij trots op. Het lijkt vanzelfsprekend, maar voordat er water uit de kraan komt is er heel wat werk verricht.

Lees meer

Betrokken

Vrouw drinkt in haar tuin kraanwater van Evides

Duurzaam ondernemen

We streven continu naar verdere verduurzaming van onze bedrijfsprocessen. Dit doen we samen met andere organisaties, in de branche en in de waterketen. Samen bereiken we meer.

Lees meer

Buiten de grenzen

Mannen en kinderen bij een waterpomp in Afrika

Internationaal

Wij zijn niet alleen binnen Nederland actief. Evides Industriewater werkt in de Benelux en Duitsland. En via VEI delen we onze kennis met waterbedrijven in ontwikkelingslanden.

Lees meer

Research

Medewerker van Evides in laboratorium controleert waterkwaliteit

Onderzoek en innovatie

Wij zorgen voor betrouwbaar water voor u als consument, bedrijven en industrie. Nu en in de toekomst. We doen dat met milieuvriendelijke methoden en oog voor de omgeving.

Lees meer

Verdieping

Medewerkers van Evides op kantoor

Jaarverslagen

Bekijk de jaarverslagen van Evides Waterbedrijf, Water for Life en Vitens Evides International (VEI).

Lees meer

Waar we zijn

Waterlaboratorium Aqualab van Evides

Vestigingen en voorzieningsgebied

Evides heeft kantoren in Zuid-Holland, Zeeland en op de Brabantse Wal. Het voorzieningsgebied is opgedeeld regio Noord en regio Zuid.

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.