2017

Uniek wandelpad door waterwingebied Ossendrecht

Dwars door ons grondwaterbeschermings- en waterwingebied op de Brabantse Wal loopt een nieuw, bijzonder wandelpad. In bijna zes kilometer voert het u langs vennen, bos en heide. En overal komt u water tegen. Via beekjes, in vennen en grondwaterbronnen.

April 20, 2017
Wandelroutes in de Brabantse Wal

Met wat geluk ziet u onderweg ook de schaapskudde of een ree. Of geven de vele zangvogels een concert. Elk seizoen kent zijn eigen aanblik.

Natuur als bescherming

Op de Brabantse Wal maakt Evides Waterbedrijf drinkwater van diep grondwater, onze bron. De natuur is de beste bescherming van deze bronnen. Terwijl wij de natuur beschermen en allerlei natuurprojecten uitvoeren. Dit samen met onder andere lokale en provinciale overheden, waterbeheerders en natuurorganisaties. Het pad loopt langs vele herstelde vennen en een opnieuw ingericht natuurgebied. Trek de wandelschoenen aan en aanschouw met eigen ogen hoe de natuur ontwikkelt en tot bloei komt.

Route: volg de kikker!

Het pad start in Ossendrecht. Start bij een van de twee startpunten: aan de Schapendreef bij het informatiepaneel van Evides en bij Natuurpoort Volksabdij (Putseweg/Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan - met ruime parkeergelegenheid). Volg de plaatjes met de kikker. Meer weten over de wandeling? Ga naar  grensparkzk.nl . Daar vertelt onze terreinbeheerder waarom deze wandeling zo uniek is!

Deze wandeling kwam tot stand dankzij de samenwerking van: Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide,  Evides Waterbedrijf, Vereniging Natuurmonumenten, Abdij O.L.V. Ter Duinen, Gemeente Woensdrecht, Bosgroep Zuid-Nederland, Provincie Noord-Brabant.

Deel deze pagina
© 2024