2020

After movie kick-off Nationale Kraanwaterdag

After movie kick-off Nationale Kraanwaterdag bij Basisschool De Taaltuin is beschikbaar.

September 30, 2020
kick-off Nationale Kraanwaterdag bij Basisschool De Taaltuin

Kijk terug naar de feestelijke opening

Op woensdag 23 september hebben ruim 200.000 kinderen van basisscholen en BSO’s meegedaan met  Nationale Kraanwaterdag. Minister Cora van Nieuwenhuizen en onze directeur Annette Ottolini hebben de officiële kick-off bijgewoond op basisschool De Taaltuin in Schiedam. De leerlingen van groep 8 hebben van influencer Luuk Dresen een kraanwaterles gekregen. Tijdens deze les hebben de leerlingen veel geleerd over kraanwater in Nederland en hoe je zuinig ermee om kan gaan.

Bekijk hier de aftermovie.

Insturen: slimme waterbespaarideeën

Groep 8 van OBS De Taaltuin in Schiedam heeft als eerste groep hun waterbespaaridee gepresenteerd aan minister Van Nieuwenhuizen. Klassen en BSO-groepen gaan om aan de slag met het bedenken van de meest originele, nuttige en bijzondere watertips voor Nederland. Tot maandag 5 oktober kunnen kinderen hun slimme ideeën insturen door ze te uploaden via de  digitale lesomgeving. Tijdens de Week van Ons Water dit najaar worden de ideeën overhandigd aan minister Cora van Nieuwenhuizen in Den Haag. Een delegatie van de winnende klas mag zelfs op bezoek bij de minister.

Over Nationale Kraanwaterdag

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Brabant Water, PWN, Dunea, Oasen, Waterbedrijf Groningen, WML, Evides Waterbedrijf, Waternet en WMD gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Deze dag is ondersteund door vele partners.

Deel deze pagina
© 2024