Drinkwaterbedrijven samen circulair

Magazijnmedewerker in een magazijn met transport-en leidingsmateriaal

Meters maken op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Dat is de ambitie van Blauwe Netten, het samenwerkingsverband van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven (inclusief Evides).

Onder leiding van MVO Nederland werken ze aan een grondstoffenpaspoort, aan het verder verduurzamen van het eigen energieverbruik, aan CO2-beprijzing en aan het vinden van duurzame alternatieven voor chemicaliën.

‘Blauwe Netten heeft een roadmap voor 2020-2022 met ambitieuze doelen’, zegt Shirley Justice van MVO Nederland. ‘Met het grondstoffenpaspoort willen we beter in beeld krijgen waar leidingmaterialen van gemaakt worden en daarover in gesprek met de leveranciers. Verder gaan de drinkwaterbedrijven werken aan het kunnen beprijzen van CO2-uitstoot, het 100% vergroenen eigen energieverbruik en het de helft minder hoeven te gebruiken van chemicaliën. We willen dit jaar resultaten boeken. Ik merk dat duurzaamheid bij de drinkwaterbedrijven in het DNA zit en samenwerking helpt daarbij. Alleen ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder,’ stelt Justice.

Lees verder

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.