2020

Herfsttips voor tuin en balkon

De herfst is in de regel het seizoen van regenbuien. Niet altijd even fijn, maar wel goed voor de natuur. Met onze handige tips maakt u van uw tuin of balkon een watervriendelijke plek. Aan de slag!

October 12, 2020

Tegel eruit, groen erin!

Hoeveel groen heeft uw tuin? En hoeveel tegels? Onze beste tuinwatertip: tegel eruit, beplanting erin! Door bestrating te vervangen door planten of gras, geeft u regenwater de kans om de grond in te trekken. Hierdoor houden we water vast en loopt het niet direct door naar het riool.

Milieuvriendelijk onderhoud

De herfst is dé tijd om ruimte te geven aan de natuur. Door blaadjes te laten liggen, ontstaat er voor dieren een beschutte plek en voedsel voor de ondergrond. Toch liever een opgeruimd terras op het balkon of in de tuin? Met onderstaande natuurvriendelijke tips worden chemische hulpmiddelen overbodig.

  • Onkruid tussen de tegels sterft af als u er kokend water over giet.
  • Gebruik gereedschap dat het gemakkelijk maakt om onkruid te verwijderen, zoals schoffels, krabbers, (elektrische) borstels of branders.
  • Veeg regelmatig uw verharding: u veegt dan zand en zaden weg.
  • Plant bodembedekkers in uw tuin dicht bij elkaar. Hierdoor krijgt onkruid geen kans.
  • Schoffel niet te vaak, want zo maakt u steeds een nieuw kiembed voor onkruidsoorten. Het is beter onkruid te plukken, zodat de wortel meekomt.

Regenton

Een regenton in de tuin vult zich bij een goede regenbui al snel. Handig om op te slaan voor de planten binnen en - als het weer droger wordt - ook buiten. Dat scheelt weer drinkwater.

Meer handige waterbespaartips? Lees alle vijftien tips en word een waterbespaarpro!

Deel deze pagina
© 2024