2020

Nationale Kraanwaterdag 2020 van start in Schiedam

Waar komt ons drinkwater eigenlijk vandaan? Hoe wordt er gezuiverd en hoe kunnen we slim(mer) met water omgaan? Voor de meeste kinderen (in Nederland) is het vanzelfsprekend, dat drinkwater ‘gewoon’ uit de kraan komt.

September 17, 2020
Meisje en een jongetje wassen hun handen onder de kraan op school

Om het waterbewustzijn te bevorderen heeft Evides een digitaal educatieprogramma en doet het bedrijf actief mee aan de  Nationale Kraanwaterdag. Op woensdag 23 september verzorgen minister Cora Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) en Evides directeur Annette Ottolini de (landelijke) aftrap op basisschool de Taaltuin in Schiedam. 

In Nederland hebben we het beste kraanwater ter wereld. Het is van topkwaliteit, duurzaam en gezond. Maar hoe drinkwater tot stand komt en hoe je er slim(mer) mee om kunt springen is voor veel kinderen vaak niet bekend. Tijdens de Nationale Kraanwaterdag 2020 zetten de 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven, waaronder Evides, zich in om het drinken van kraanwater op de basisscholen en de Buitenschoolse Opvang (de BSO’s) te stimuleren. Met een digitale les ontdekken leerlingen waar kraanwater eigenlijk vandaan komt, hoe er wordt gezuiverd en hoe je er zelf slim(mer) mee kunt omgaan. Deelnemende scholen en BSO’s hebben een interactief lespakket met een klassenposter, een handleiding, een digitale les met filmpjes en quizzen, een leerzaam doe-blad voor alle leerlingen en knutsel-vlogs ontvangen. Verder maakte klassen kans op prijzen zoals bidons en douchecoaches. Inmiddels zijn de  winnende klassen bekend gemaakt en door alle drinkwaterbedrijven benaderd. 

De landelijke opening van Nationale Kraanwaterdag vindt plaats op Openbare Basisschool De Taaltuin in Schiedam. Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, geeft er samen met Annette Ottolini, directeur van Evides Waterbedrijf, het startsein voor alle activiteiten. Aan de Nationale Kraanwaterdag doen dit jaar ruim 200.000 kinderen mee. 

Lees verder

Deel deze pagina
© 2024