2020

Steeds bewuster met drinkwater, het hele jaar door

Afgelopen zomer deelde u massaal uw tips met ons om bewust met drinkwater om te gaan. Met die tips wordt verstandig omgaan met water een stuk gemakkelijker. Bedankt daarvoor! Wat ook helpt is te weten hoeveel water u verbruikt en waaraan; dat kan nu een digitale tool.

October 2, 2020

De najaarsregen heeft zijn intrede gedaan. We fietsen tussen de buien door en gaan niet zonder paraplu de deur uit. Wat een verschil met afgelopen zomer. Door de hoge temperaturen hadden we behoefte aan verkoeling en verbruikten we meer drinkwater. Door de afgelopen drogere periode zagen we opnieuw in hoe belangrijk het is om bewust met ons drinkwater om te gaan. 

Bewust

Afgelopen jaren zijn we steeds meer water gaan gebruiken, meestal zonder ons ervan bewust te zijn. Dit komt onder meer doordat we te maken hebben met langere droogteperioden, waarin we meer drinkwater gebruiken. De Nederlandse waterbedrijven besteden daarom veel aandacht aan verantwoord watergebruik. Ook wij hebben u gevraagd bewust om te gaan met het vullen van zwembadjes en sproeien van planten in de tuin en op het balkon. Daarbij nodigden we u uit om ideeën in te sturen om bewust met drinkwater om te gaan. Daar is enthousiast op gereageerd en leverde onder andere tips op als ‘het water uit de wasdroger aan de planten geven’ of ‘koud douchewater opvangen om het toilet mee door te spoelen’. Op de website vindt u alle vijftien tips. 

Tool om waterverbruik in te schatten

Niet alleen ’s zomers, maar ook in de herfst is het belangrijk bewust met drinkwater om te gaan. Met  deze digitale tool kunt u uw gemiddelde waterverbruik schatten. Zo ontdekt u direct waar u op zou kunnen besparen: korter douchen of bijvoorbeeld vaker een grote(re) was draaien in plaats van een paar keer een kleine was. Want bewust met drinkwater omgaan, kunnen we het hele jaar door doen!

Deel deze pagina
© 2024