2021

Duurzame tips voor tuin en balkon

De officiële start van de lente komt steeds dichterbij. En dat betekent voor velen weer aan de slag met de tuin, het balkon of het terras. Zeker nu we nog steeds veel in en om het huis bezig zijn. Met onze handige tips is het mogelijk om het onkruidvrij te houden en zo milieuvriendelijk te tuinieren.

March 4, 2021
Tuintips banner

Tegel eruit, groen erin!

Hoeveel groen heeft uw tuin? En hoeveel tegels? Onze beste tuinwatertip: tegel eruit, groen erin! Door bestrating te vervangen door planten of gras, geeft u regenwater de kans om de grond in te trekken. Hierdoor houden we water vast en loopt het niet direct door naar het riool.

Milieuvriendelijke tips

  • Bestrijd onkruid door kokend water tussen de tegels te gieten.
  • Schrob groene aanslag gemakkelijk van het terras of het balkon met heet water, of gebruik een hoge drukspuit.
  • Gebruik gereedschap zoals schoffels, krabbers, borstels of branders om onkruid te verwijderen.
  • Veeg regelmatig de tegels schoon. Dit zorgt ervoor dat zand en zaden wegblijven.
  • Plant bodembedekkers dichtbij elkaar in de tuin waardoor onkruid geen kans krijgt.
  • Door dichte beplanting voorkomt u het kiemen van onkruidzaad.
  • Schoffel niet te vaak om te voorkomen dat steeds een nieuw kiembed voor onkruidsoorten ontstaat. Het is beter onkruid te plukken, zodat de gehele wortel meekomt.

Chemische middelen overbodig

Met deze tips is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen niet meer nodig. Zo wordt voorkomen dat schadelijke stoffen wegstromen in bodem, sloten en ander oppervlaktewater. Door natuurvriendelijk tuin- en terrasbeheer dragen we samen bij aan het milieu en aan schone bronnen voor drinkwater. Want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit!

Deel deze pagina
© 2024