2021

Eropuit Herfstvakantietips

October 18, 2021
Biesbosch museum eiland

Nu de blaadjes van de bomen vallen en de warme jassen weer aan kunnen, is het een mooie tijd om eropuit te gaan. Van 16 oktober t/m 31 oktober zijn er tijdens de Week van Ons Water verschillende evenementen en activiteiten die bezocht kunnen worden. Wij geven graag drie tips voor een dagje weg waarbij water centraal staat.

Ontdek de waterwereld

Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt volop mogelijkheden om te ontdekken, te leren en recreëren: Een Waterspeurtocht in het Weizigtpark en een stadsboerderij met verschillende soorten tuinen.

Het programma tijdens de Week van Ons Water is hier terug te vinden.

Maak kennis met de Biesbosch

Op het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam, naast onze productielocatie Petrusplaat - is veel te ontdekken. Het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch én van de vele functies die deze unieke omgeving heeft komen voorbij. In één van de ruimtes is er aandacht voor drinkwaterwinning en -levering. Onze drie spaarbekkens - waarin we gemiddeld vijf maanden Maaswater opslaan, de basis van de productie van drinkwater - komen hierin ook aan bod.

Verder wordt aandacht besteed aan hoe het zoetwatergetijdengebied ontstond na de Sint-Elisabethvloed van 1421 (600 jaar geleden). Er zijn verschillende zintuigprikkelende ruimtes waarbij de bewoners, hun economische activiteit, hun ambachten en de natuur centraal achter staan.

Kinderen kunnen niet alleen het museum bezoeken maar ook spelen in de Biesbosch Beleving, waar ze onder andere dammen kunnen bouwen. Bovendien is het MuseumEiland een prima locatie voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard.

Op bezoek bij de zeehonden in A Seal

Zeehondjes van dichtbij bekijken? Kom dan naar A Seal in Stellendam! A Seal is een stichting waar verzwakte zeehonden verzorgd worden tot ze weer sterk genoeg zijn om terug naar zee te keren. In het bezoekerscentrum kunt u hier van alles over leren. Ook is er een expositie over drinkwater in de regio.

Deel deze pagina
© 2024