2021

Gestuurde boring Den Hoorn

Jorte Weij, toezichthouder bij de gestuurde boring in Den Hoorn: “Vanwege de komst van nieuwbouwwoningen aan de Dijkshoornseweg kregen we het verzoek een drinkwaterleiding te verwijderen”.

February 9, 2021
Luchtfoto van een bouwplaats

Dat gaat niet zomaar, de leiding daar is belangrijk voor de leveringszekerheid. We hebben daarom besloten hem te vervangen en te verplaatsen. Makkelijker gezegd dan gedaan; want voor een nieuwe leiding in de Dijkshoornseweg bleek geen ruimte. De beste oplossing vonden we door een stuk verderop een nieuwe transportleiding te realiseren door middel van een gestuurde boring. Dat is, samen met onze aannemers, gelukt!

Op de Glaskloksingel in Delft zijn begin dit jaar de 160 meter lange boorstreng en mantelbuis geprepareerd (HDPE-buizen met een diameter van 315 en 500 millimeter), waarna deze door het water naar de boorlocatie gevaren zijn. Na het succesvol intrekken van de mantelbuis en de watervoerende leiding, is de nieuwe leiding aan twee kanten ingebouwd op het bestaande leidingnet. Na bemonstering is deze in gebruik genomen en de oude voedingsleiding in de Dijkshoornseweg namen we gelijktijdig buiten dienst.”

Deel deze pagina
© 2024