2021

Gouden certificaat voor circulaire kalkkorrels

September 29, 2021
Werknemer wijst kalkkorrels aan.

AquaMinerals en de Nederlandse drinkwaterbedrijven, waaronder Evides Waterbedrijf, hebben het cradle-to-cradle certificaat, niveau goud gekregen voor de geproduceerde 100% kalkkorrels uit het productieproces voor kraanwater. Op 28 september werd het certificaat uitgereikt.

Evides Waterbedrijf levert onthard kraanwater aan zijn klanten. Hiervoor halen we kalk uit het water. In onze productielocaties Baanhoek (Dordrecht) en Halsteren doen we dat in een processtap die ervoor zorgt dat een groot deel van de aanwezige kalk zich hecht aan speciale kalkkorreltjes.

De volgroeide kalkkorrels verzamelen we en in samenwerking met AquaMinerals en andere drinkwaterbedrijven worden de circulaire kalkkorrels afgezet. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt in de rug van tapijttegels, maar ook als vervanger van microplastics in een circulaire face scrub.

Zo krijgen onze klanten niet alleen zachter water, maar kunnen we het restproduct ook circulair inzetten. Onthard water zorgt bovendien onder andere voor een langere levensduur van huishoudelijke apparaten en hoeven consumenten minder schoonmaak- en wasmiddelen te gebruiken. Zo is ontharden goed voor het milieu en klimaat, en bespaart het geld.

Ons collega-waterbedrijf Waternet maakte deze animatie over de kalkkorrels.

Deel deze pagina
© 2024