2021

Jaarverslag 2020 vastgesteld

Evides Waterbedrijf heeft het Jaarverslag 2020 gepubliceerd. Ook voor Evides is het door de coronacrisis een bijzonder jaar geweest. Evides heeft laten zien dat het flexibel en weerbaar is, ook onder bijzondere omstandigheden. Leveringszekerheid, verduurzaming en klanttevredenheid zijn voor Evides belangrijke thema’s. Ook in 2020 hebben we veel werk verricht om onze klanten continu van voldoende en een goede kwaliteit drink- en industriewater te voorzien. Daar hebben onze medewerkers zich dagelijks voor ingezet. Dit en andere resultaten van het afgelopen jaar hebben we in het jaarverslag in beeld gebracht.

May 26, 2021
Kind en vrouw vullen bidon onder kraan

Betrouwbaar, lekker en gezond drinkwater leveren aan onze klanten; dat is waar we ons bij voor Evides inzetten. Daarnaast leveren we industriewaterdiensten en zijn we actief in de afvalwaterzuivering, met oog voor hergebruik. We werken met aandacht voor klant en omgeving en zijn voortdurend alert op de kwaliteit van het water; van bron tot kraan.

Leveringszekerheid

Als gevolg van klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met droogte. De drinkwatervoorziening van Evides is robuust zodat we ook op piekmomenten kunnen voldoen aan de vraag. Desalniettemin zijn we daarnaast continu bezig met verbeteringen en doen we daarom omvangrijke investeringen om genoeg water te kunnen blijven innemen.

Onze klanten voorop

Voor Evides Waterbedrijf is klantgericht denken en handelen vanzelfsprekend. Met onze klantstrategie gingen we afgelopen jaar nog een stap verder. Zo ontwikkelden we een socialer incassobeleid, vooral gericht op klanten met schuldenproblematiek. Medewerkers nemen bij betalingsachterstanden in een vroeg stadium contact op om uit te zoeken wat er aan de hand is en hoe er samen aan een oplossing gewerkt kan worden. Dat doen we in nauwe samenwerking met andere organisaties.
Onze klanten beoordeelden onze dienstverlening in 2020 met een 8. Omdat we het belangrijk vinden om onze dienstverlening aan te laten sluiten op de behoeftes van onze klanten, onderzoeken we op structurele basis wat klanten van onze dienstverlening vinden. Zodat we op basis van deze feedback onze dienstverlening nog verder kunnen verbeteren.

Duurzaamheid en hergebruik

Duurzaam ondernemen vinden wij bij Evides Waterbedrijf belangrijk. We zoeken voortdurend naar mogelijkheden om verder te verduurzamen en onze CO2-voetafdruk te verlagen. Daarmee dragen we ons steentje bij aan een beter klimaat. In 2020 hebben we Europa’s grootste, zonvolgende zonnepark op het spaarbekken van onze productielocatie in Kralingen geopend. De 4.787 panelen moeten jaarlijks ruim 2 miljoen kWh aan duurzame energie opleveren.

Evides Industriewater neemt samen met haar klanten het voortouw om de watervoorziening met slimme oplossingen verder te verduurzamen: duurzaamheid en circulariteit staan daarbij centraal. Dit realiseren we door samen te werken aan de optimalisatie van de processen, hergebruik van afvalwater en het gebruik van regenwater.

In beeld

Krijg hieronder een impressie van ons werk via '2020 in beeld' of lees in het Evides Jaarverslag 2020 over al onze inspanningen en resultaten van afgelopen jaar.

Bekijk hier de video.

Deel deze pagina
© 2024