2021

Tip voor het voorjaar: bouw een insectenhotel

Binnenkort begint de lente. En dat betekent voor velen van ons weer aan de slag met de tuin, het balkon of het terras. Wilt u thuis met uw (klein)kind iets leuks doen én de tuin of het balkon opleuken? Bouw dan samen een insectenhotel.

March 8, 2021
Insectenhotel voor bijen

Als eigenaar van natuur- en bedrijfsterreinen heeft Evides de verantwoordelijkheid om haar terreinen goed te verzorgen. Zo zorgen we voor een verscheidenheid aan planten en dieren waardoor het ecosysteem in balans is. Zo beschermen we ook onze drinkwaterbronnen. We zorgen voor onze waterwingebieden en productielocaties én beschermen deze.

Insectenwensen

Onze terreinbeheerders zorgen ervoor dat we de goede plantensoorten hebben voor de Nederlandse insectensoorten om te kunnen overleven. Daardoor zoemen er ‘s zomers steeds meer hommels en bijen, vliegen er meer vlinders en lopen er steeds meer kevers rond.

Tover uw tuin of balkon om

Wilt u van uw tuin of balkon ook een plek maken voor insecten en daarmee bijdragen aan biodiversiteit bij u in de buurt? Bouw dan heel gemakkelijk een insectenhotel. Niet alleen leuk om te doen, maar ook heel leerzaam voor uw (klein)kind. Zeker nu we nog steeds veel in en om het huis bezig zijn.

Aan de slag

Zelf aan de slag? Zoek een stam hout en boor er verschillende gaten in van lengtes variërend van 5 tot 10 cm lang en 5 tot 10 mm breed. Afhankelijk van de locatie en het seizoen kunnen er na een paar dagen al insecten in zitten! Insecten houden van een warme en verstopte plaats. Hang het hotel daarom op een zonnige plek met bloemen in de omgeving, als dit lukt.

Geen hout in de buurt? Een muurtje van los gestapelde stenen of oude dakpannen is ook voor veel kruipende dieren een prima plek om te zijn. Dit zijn voorbeelden van onze insectenhotels. Deelt u uw hotel op Facebook, Instagram of Twitter? Vergeet ons dan niet te taggen!

Hotelgasten

Staat uw hotel al enkele weken in de tuin of op het balkon? Tel dan daarna hoeveel beestjes er in het hotel zijn gaan wonen. Bekende hotelgasten zijn onder anderen bijen, hommels, vlinders, lieveheersbeestjes en pissebedden. Leuk én leerzaam om samen met uw (klein)kind bij te houden hoeveel insecten er de komende maanden in jullie hotel ‘inchecken’.

Deel deze pagina
© 2024