2021

Toine Ramaker nieuwe directeur VEI en Water For Life

September 13, 2021
Toine Ramaker Directeur

Op 15 september start Toine Ramaker als nieuwe directeur van VEI en Stichting Water for Life. Toine is momenteel Regiomanager bij VEI en heeft ervaring in waterbeheer, zowel in Nederland als internationaal. Toine volgt Marco Schouten op, die werd benoemd tot directeur van Agriterra.

“Internationaal werken in de watersector is de rode draad in mijn carrière”, zegt Toine Ramaker. “Ik vind het fijn dat ik in deze functie mijn internationale ervaring en kennis mee kan nemen. In mijn nieuwe rol zal ik met alle collega's blijven werken aan de VEI- en Water for Life-strategie om onze SDG6 (Sustainable Development Goal 6) impact te vergroten, de kwaliteit van WOP-samenwerking (Water Operator Partnerships) te verhogen met de nadruk op peer-to-peer leren en werken aan de CO2/klimaatagenda.”

Voordat Toine in 2012 in dienst trad bij VEI, heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Dunea en KWR en na 2012 zijn ervaring aangevuld met uitzendingen in Zimbabwe en Mozambique. “We zijn ervan overtuigd dat Toine met zijn ervaring en visie een succesvol vervolg zal geven aan de strategie van VEI en Stichting Water for Life”, aldus Annette Ottolini (algemeen directeur Evides Waterbedrijf) en Jelle Hannema (directievoorzitter Vitens), aandeelhouders van VEI.

Over VEI

VEI is een initiatief van zeven Nederlandse waterbedrijven (Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterbedrijf Groningen, Brabant Water, WML, WLN en PWN) die zich inzetten voor SDG6 van de Verenigde Naties: duurzaam water en sanitatie voor iedereen. VEI, opgericht in 2004, heeft zich ontwikkeld tot een slagvaardige organisatie, actief in 18 landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. VEI implementeert peer-to-peer ondersteunde partnerschappen tussen waterbeheerders, gericht op het delen van kennis en vaardigheden om lokale waterbedrijven sterker, financieel gezonder en veerkrachtiger te maken. Mensen in lage-inkomensgebieden worden ondersteund met investeringen om de toegang tot verbeterde waterdiensten te verbeteren.

Over Water for Life

Water for Life is een stichting van vijf Nederlandse drinkwaterbedrijven: Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterbedrijf Groningen, WML en PWN. Stichting Water for Life vindt dat iedereen wereldwijd recht heeft op betrouwbare drinkwater- en sanitaire voorzieningen. Met vrijwillige donaties van Nederlandse klanten krijgen mensen in lage-inkomensgebieden wereldwijd toegang tot schoon drinkwater en/of sanitatie. Deze projecten worden voorbereid en uitgevoerd in samenwerking met de lokale waterbedrijven, die ook instaan voor de exploitatie en het onderhoud van de nieuwe infrastructuur. Sinds de oprichting in 2004 heeft Water for Life 1,5 miljoen mensen in onder meer Ghana, Mozambique, Bangladesh, Kenia, Ethiopië, Malawi en de Filipijnen toegang gegeven tot drinkwater en/of sanitatie.

www.vei.nl

www.waterforlife.nl

Deel deze pagina
© 2024