2021

Verbouwplannen? Controleer op tijd uw hoofdkraan

Wij raden onze klanten aan om elk jaar te controleren of de hoofdkraan nog goed werkt. Dit is vooral belangrijk als het water afgesloten moet worden, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Gaat u binnenkort uw keuken of badkamer verbouwen? En wordt daarbij het water even afgesloten? Check dan van tevoren de hoofdkraan. Heeft u binnenkort geen verbouwing? Controleer dan de hoofdkraan bij het doorgeven van uw meterstanden.

April 13, 2021
hoofdkraan met meterstand

Het komt wel eens voor dat klanten pas ontdekken dat de hoofdkraan niet meer goed werkt, als de loodgieter of installateur al voor de deur staat. Als de hoofdkraan niet goed werkt, kan het water niet helemaal afgesloten worden. Dit betekent dat uw verbouwing dan nog niet kan starten. Controleer daarom op tijd uw hoofdkraan.

Hoe controleer ik mijn hoofdkraan?

De hoofdkraan is in de meeste gevallen de eerste kraan die in de kelder het gebouw binnenkomt, of de kraan direct vóór uw watermeter. U controleert of de kraan werkt door deze af te sluiten. Lukt dat niet, omdat de kraan niet meer draait of niet helemaal afsluit? Dan is het belangrijk dat u uiterlijk twee weken voor uw geplande verbouwing contact met ons opneemt via 0900 0787 (optie 2). Wij laten dan een monteur bij u langskomen om de hoofdkraan te repareren of te vervangen. Zo zorgen we er samen voor dat uw werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen.

Deel deze pagina
© 2024