2021

Vernieuwd educatieplatform Les je dorst online

Het vernieuwde educatieplatform Les je dorst een initiatief van zeven Nederlandse drinkwaterbedrijven, is online. Het platform is gericht op leerkrachten en leerlingen van de basisscholen (groep 1 t/m 8). Met het gratis digitale educatieve programma kunnen kinderen kennis maken met de wereld van kraanwater.

March 15, 2021
les je dorst kaart

De toekomst van water

Het lesmateriaal is op maat gemaakt voor vier leeftijdsgroepen per niveau. Leerlingen ontdekken hoe kraanwater wordt gemaakt, hoe belangrijk het is voor je lichaam, hoe en waarom je er bewust mee om moet gaan en dat het een gezonde dorstlesser is. Het actuele thema is ‘De toekomst van water’, waarbij leerlingen leren wat ze zelf kunnen doen om ervoor te zorgen dat kraanwater vanzelfsprekend blijft én wat de drinkwaterbedrijven hiervoor doen.

Versterken samenwerking

De vraag naar educatiemateriaal over kraanwater voor alle groepen van het basisonderwijs neemt de afgelopen jaren toe. Voortbouwend op het succes van Nationale Kraanwaterdag 2020, waaraan voor het eerst alle tien drinkwaterbedrijven aan hebben meegewerkt, wilden de drinkwaterbedrijven de samenwerking verder versterken. Dat is gelukt met het gezamenlijke educatieplatform met drinkwaterspecifieke content per drinkwaterbedrijf. Bekijk hier de video over de toekomst van kraanwater.

Ontwikkeling 

Les je dorst is een initiatief van Brabant Water, Evides Waterbedrijf, Oasen, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet en WMD Water. Bekijk het educatieplatform op  www.lesjedorst.nl. Het platform is ontwikkelt in samenwerking met communicatiebureau Podium.

Deel deze pagina
© 2024