2022

Eropuit in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is begonnen, dit betekent dat we er weer lekker op uit kunnen. Door de versoepelingen zijn binnen- en buitenactiviteiten weer mogelijk. Heb je last van keuzestress? Lees dan deze drie tips voor een dagje weg waarbij water centraal staat.

February 28, 2022
Luchtfoto van het Biesbosch MuseumEiland.

Ontdek de waterwereld

Duurzaamheidscentrum Weizigt is dé plek om te ontdekken, te leren en recreëren. Doe mee met een Waterspeurtocht in het Weizigtpark en ontdek de weg van ons water in het Aquarama. Daarnaast is er ook een stadsboerderij met verschillende soorten tuinen en zijn er onlangs twee lammetjes geboren.

Maak kennis met de Biesbosch

Op het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam, naast onze productielocatie Petrusplaat, is veel te ontdekken. Leer alles over het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch én van de vele functies die deze unieke omgeving heeft. In één van de ruimtes is er aandacht voor drinkwaterwinning en -levering. Een tipje van de sluier: wist je dat onze drie spaarbekkens gemiddeld vijf maanden aan Maaswater opslaan?

Verder is er een extra tentoonstelling waarbij aandacht wordt besteed aan het ontstaan van het zoetwatergetijdengebied na de Sint-Elisabethvloed in 1421 (600 jaar geleden). Prikkel je zintuigen in verschillende ruimtes waarbij de bewoners, hun economische activiteit, hun ambachten en de natuur centraal staan.

Kinderen, en hun ouders, kunnen spelenderwijs leren in de Biesbosch Beleving waar je onder andere dammen kunt bouwen. Het MuseumEiland is een prima locatie voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard. Dit is ook te combineren met de vaartochten van het Biesbosch MuseumEiland en een bezoek aan het museum.

Op bezoek bij de zeehonden in A Seal

Zeehondjes van dichtbij bekijken? Kom dan naar A Seal in Stellendam! A Seal is een stichting waar verzwakte zeehonden verzorgd worden tot ze weer sterk genoeg zijn om terug naar zee te keren. In het bezoekerscentrum kunt u hier van alles over leren. Ook is er een expositie over drinkwater in de regio.

Veel plezier deze week met de verschillende binnen- en buitenactiviteiten!

Deel deze pagina
© 2024