2023

Stakeholders geven Evides een 7,8!

Evides heeft haar stakeholders gevraagd naar hun beeld en beleving van Evides, als ook naar hun verwachtingen met betrekking tot Evides. Dit kwantitatieve onderzoek is uitgevoerd door Motivaction onder bestuurders/directies van vier stakeholdergroepen: overheid, watersector, zakelijk, natuur & milieu.

September 7, 2023
Een wordcloud uit het stakeholderonderzoek.

Positief beeld

Samengevat geldt dat de stakeholders een positief beeld hebben van ons bedrijf. Evides is in hoge mate bekend, wordt voornamelijk geassocieerd met positieve eigenschappen als betrouwbaar, professioneel e.d., en krijgt een 7,8 als rapportcijfer. Stakeholders waarderen de dienstverlening m.b.t. de drinkwatervoorziening en de industriewaterdiensten, als ook het kostenbewustzijn en het verantwoord omgaan met financiële middelen. Ze beschouwen Evides als voldoende zichtbaar en gericht op samenwerking.

Toekomstige ontwikkelingen

Als belangrijkste onderwerpen voor (het werk van) Evides noemen stakeholders de bescherming van bronnen, het doen van onderzoek voor toekomstbestendige levering en samenwerking in de ondergrond. Als mogelijke kansen zien zij innovatie, duurzaamheid, schaarste en samenwerking. Deze gaan hand in hand met mogelijke bedreigingen zoals watertekorten, klimaatverandering, afname van kwaliteit en maatschappelijke veranderingen. Stakeholders verwachten dat Evides zich klaar maakt voor de toekomst door te innoveren, duurzame stappen te zetten en samen te werken met andere relevante partijen.

Annette Ottolini, algemeen directeur van Evides Waterbedrijf: “Dit onderzoek geeft ons een beeld van onze reputatie onder een aantal specifieke stakeholdergroepen en waardevolle input voor ons beleid in de toekomst.”

Elk kwartaal ons belangrijkste waternieuws in uw mailbox? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief Evides&.

Deel deze pagina
© 2024