2024

Een preventief kookadvies, wanneer en waarom?

Evides doet er alles aan om betrouwbaar drinkwater te leveren. We controleren het water daarom 365 dagen per jaar.  Soms gaat er iets mis. 

July 1, 2024

Door bijvoorbeeld een breuk in een waterleiding of werkzaamheden kan er vervuiling in de leiding komen. We onderzoeken dan of het drinkwater vervuild is geraakt. Omdat we geen risico willen nemen met de gezondheid van onze klanten, geven we dan voor de zekerheid een preventief kookadvies. Dit betekent dat we adviseren om water eerst minimaal 3 minuten te koken voor u het drinkt of gebruikt om eten mee te maken.

Werkzaamheden Zeeuws-Vlaanderen 

De afgelopen maanden is Evides bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe, grotere waterleiding in Zeeuws-Vlaanderen. Zo zorgen we er voor dat we nu én in de toekomst voldoende drinkwater kunnen leveren. Dat er tijdens werkzaamheden wel eens iets mis gaat, is de afgelopen maanden wel gebleken in West Zeeuws-Vlaanderen. Het heeft een aantal keer geleid tot een preventief kookadvies. Er waren verschillende oorzaken; van een breuk in een leiding tot verminderde druk. Omdat er dan een kans op vervuiling ontstaat, nemen we het zekere voor het onzekere en is er een preventief kookadvies gegeven. Gelukkig bleek uit alle testen dat de kwaliteit van het drinkwater in orde was.

Gezondheid van klanten het belangrijkst

 We vinden het ontzettend vervelend dat we een aantal keer een preventief kookadvies hebben moeten geven. We begrijpen dat zo’n advies erg lastig is voor de klanten die het raakt, zeker als het meerdere dagen duurt en meerdere keren voorkomt.  Maar de gezondheid van onze klanten staat voorop.

Deel deze pagina
© 2024