2024

Evides, Stedin, HVC en Dordrecht samen in de openbare ruimte

Straten hoeven nog maar één keer open voor werkzaamheden. Dat is het doel van de afspraken die de gemeente Dordrecht, Evides, Stedin en HVC Warmte met elkaar hebben gemaakt.

Met het convenant ‘Samenwerken in de openbare ruimte’ hebben ze met elkaar afgesproken dat ze hun werk op elkaar afstemmen. De partijen ondertekenden het convenant woensdag 6 maart.

March 11, 2024

De partners hebben allemaal maatschappelijke opgaves in de openbare ruimte. Naast het standaard onderhoud, zijn er uitdagingen door de klimaatadaptatie, energietransitie en groei van de stad. De partners stemmen hun plannen op elkaar af. Dat doen ze om zoveel mogelijk werk te combineren en in een logische volgorde uit te voeren. Dat zorgt voor minder overlast voor inwoners en efficiënter werken. En het zorgt ook voor lagere kosten.

Resultaat

We werken al langer op deze manier samen. Zo hebben we nu inzicht in elkaars plannen en projecten op elkaar afgestemd. Dat leidde er bijvoorbeeld toe dat we onderhoudsprojecten van Stedin aan gasleidingen hebben voorkomen. Door te wachten op het moment dat het warmtenet het gasnet vervangt. Dit bespaart 1.000.000 aan maatschappelijke kosten. Dit is geld, dat onze burgers niet meer hoeven te betalen.

Deel deze pagina
© 2024