2024

Met een foto de meterstand doorgeven? Het kan nu!

U kunt uw jaarlijkse meterstand doorgeven door een foto te uploaden via uw smartphone. Wel zo makkelijk. Sinds maart zijn al meer dan 100.000 meterstanden op deze manier doorgegeven!

June 24, 2024

Één keer per jaar ontvangt u van ons een mail met het verzoek om uw meterstand door te geven. Als u deze mail ontvangt, kunt u vanaf nu met een foto de stand doorgeven. Hieronder vertellen we hoe het werkt.  

Hoe werkt het?

Open de mail met het verzoek om uw meterstand door te geven op uw smartphone en loop naar uw watermeter. Klik op de link in de mail en maak of upload uw foto. Uw meterstand lezen we automatisch van uw foto af. Bevestigt u dat de meterstand juist is? Dan hoeft u verder niets meer te doen.

Man zit op bank met partner en mobiel in zijn hand.

Hoe wordt de foto verwerkt?

Wanneer u een foto uploadt, controleert het systeem direct of de meterstand kan kloppen. Om dat te bepalen kijkt het systeem naar gegevens van uw verbruik die bij Evides bekend zijn. Is de meterstand realistisch? Dan verwerken we deze automatisch. U hoeft dan niks meer te doen. Is de meterstand onrealistisch? Dan doet een van onze medewerkers een extra controle. Heeft u een onbruikbare foto geüpload? Dan vragen wij u om de stand handmatig in te voeren.

Toch liever zelf de stand invoeren?

Geen zorgen, deze optie blijft bestaan. Onder de mogelijkheid om een foto te uploaden, staat de optie ‘Ik wil mijn stand zelf invoeren’.

Verdere ontwikkelingen

Met een foto de meterstand doorgeven kan nu alleen op de smartphone. We willen dit binnenkort ook mogelijk maken voor tablet en computer. De volgende stap is dat u ook bij een verhuizing of meterwisseling de meterstand via een foto kunt doorgeven. Op dit moment is dat alleen mogelijk als u de jaarlijkse meterstandenoproep ontvangt.

Deel deze pagina
© 2024