2024

Vlaardingen blij met 15e drinkwatertappunt

Vlaaringen-wethouder Arnoud Proos en directeur Infra van Evides Erik ter Velde hebben maandag 8 juli het 15e drinkwatertappunt in Vlaardingen en de eerste in Oostwijk met een druk op de knop officieel geopend.

July 7, 2024

Dat gebeurde in de buurt van de speelveldjes aan de 1e van Leyden Gaelstraat waar altijd veel kinderen spelen en veel fietsverkeer is. Elke maandag organiseert Stichting Vlaardingen in Beweging daar sport- en spelactiviteiten voor de aanwezige kinderen. Deze kinderen kregen nu allemaal een mooie Evides-bidon en konden na de opening heerlijk en gezond water tappen.

Wethouder Proos benadrukte het belang van een gezonde levensstijl en dat water daar een belangrijke rol in speelt. Samen met JOGG Vlaardingen (Jongeren op Gezond Gewicht) werkt de gemeente aan een gezond gewicht en een gezonde leefstijl bij kinderen en jongeren in Vlaardingen.

Erik ter Velde testte de kennis van de aanwezige kinderen met onder andere de vraag waar in de wereld het beste water uit de kraan komt, waarbij de kinderen volmondig “Nederland” zeiden. Verder gaf hij aan dat drinkwater gezond is en dat het belangrijk is dat iedereen toegang heeft tot schoon en betrouwbaar drinkwater. 

Deel deze pagina
© 2024