Evides medewerker in gesprek met leerlingen op school

Ontdek de wereld van het kraanwater

Evides Waterbedrijf draagt graag bij aan de bewustwording van kraanwater onder basisschoolkinderen. Voor ons is het belangrijk dat zij meer leren over kraanwater; hoe het wordt gemaakt en wat zij kunnen doen om bewust hiermee om te gaan. Dit doen we met het educatieplatform Les je dorst, door het geven van kraanwaterlessen en als medeorganisator van Nationale Kraanwaterdag.

Ons aanbod

Schermafbeelding van lesjedorst

Educatieplatform: Les je dorst

Met het digitale educatieplatform Les je dorst maken leerlingen, leerkrachten en ouders kennis met de wereld van kraanwater. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 ontdekken hoe kraanwater wordt gemaakt, hoe en waarom je er bewust mee moet omgaan én dat het een gezonde dorstlesser is.

Ontdek Les je dorst
Collega Evides in gastles

Kraanwaterlessen op school

Met onze interactieve kraanwaterlessen, gericht op leerlingen van groep 6 tot en met 8 uit ons voorzieningsgebied, komen kinderen meer te weten over kraanwater. Een kraanwaterles duurt ongeveer een uur en wordt gegeven door een opgeleide kraanwaterlesdocent.

Kraanwaterles aanvragen

Regionale opening Nationale kraanwaterdag

De Nationale Kraanwaterdag

Elk jaar in september organiseren de 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven Nationale Kraanwaterdag. Ruim 210.000 kinderen van basisscholen en bso’s leren op een leuke manier waar kraanwater vandaan komt, hoe ze er slim mee kunnen omgaan en waarom het zo gezond is.

Meer over kraanwaterdag

Ben jij een echter waterkenner?

Speel dan onze leuke online quiz!

Ik vind het ontzettend leuk om iets van ons product, hoe wij dit maken en hoe dit uit de kraan komt te vertellen aan de basisschoolleerlingen.

Kind vult bidon met water

Samen bereiken we meer

Evides werkt samen met diverse maatschappelijk betrokken organisaties aan verschillende onderwerpen. 

Lees meer over onze samenwerkingen

Opdracht over kraanwater?

Doe je een groepsopdracht over kraanwater voor de middelbare school of een vervolgopleiding? En bevindt jouw school zich in ons voorzieningsgebied? Stel dan je vragen via het contactformulier. Interesse in een stage of afstudeeropdracht bij Evides? Stuur dan een open sollicitatie.

© 2022