Het is erg druk bij onze klantenservice

De wachttijd is langer dan normaal. Wist u dat u online veel zaken gemakkelijk zelf kunt regelen? Ga voor meer informatie naar Zelf regelen. Of kijk bij Veelgestelde vragen waar klanten op dit moment het meest over bellen. 

Vastrecht

Naast de kosten voor het waterverbruik brengt Evides haar klanten ook vastrecht in rekening. Dit is onder andere  voor het onderhoud van de waterleidingen en de administratie. Dit staat los van de hoeveelheid water die een klant verbruikt. Zo zorgen we ervoor dat er altijd schoon drinkwater bij u uit de kraan komt.

Heeft u een bericht ontvangen over de vastrechtcorrectie? Dan is onderstaande informatie interessant voor u.

Hoe wordt het vastrecht berekend?

U betaalt per verbruiksadres vastrecht aan Evides. Ook als er sprake is van een centrale watermeter (meerdere verbruiksadressen die aangesloten zijn op één meter) brengen we voor elk verbruiksadres vastrecht in rekening.


Hoe bepaalt Evides het aantal verbruiksadressen?

Het aantal verbruiksadressen stellen we vast op grond van de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Elke gemeente beheert deze en is ook aanspreekpunt hiervoor.


Waar kan ik inzien hoe mijn adres is geregistreerd in de BAG?

Via de bagviewer van het Kadaster kunt u de registratie per verbruiksadres inzien door de postcode in te vullen. Aan de rechterkant van het scherm ziet u dan het aantal verblijfsobjecten. Dit is gelijk aan het aantal verbruiksadressen.


Waar kan ik terecht als de BAG-registratie niet klopt?

Als u onduidelijkheden of nog verdere vragen over een BAG-registratie heeft, verwijzen we u graag door naar uw eigen gemeente.

Uw gemeente kan u onder andere helpen:

  • Als er sprake is van een officiële samenvoeging van verbruiksadressen, en dit nog niet verwerkt is in de BAG.
  • Als een BAG-registratie niet correct verwerkt is in de BAG en u de officiële documenten daarvan heeft. U kunt dan denken aan een huisnummer dat is toegekend als BAG-adres, maar in werkelijkheid heeft u dit huisnummer niet in uw bezit.
  • Als overige gegevens van u niet kloppen in de BAG. Zodra uw gegevens goed verwerkt zijn in de BAG, kunnen we het vastrechttarief aanpassen. Zolang de gemeente de wijziging niet doorvoert, kunnen we het tarief helaas nog niet aanpassen.

Veelgestelde vragen over de vastrechtcorrectie

© 2023