Drinkwaterverbruik

In Nederland verbruiken we gemiddeld 120 liter drinkwater per persoon per dag. In totaal maken zo'n 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Zuidwest-Nederland gebruik van het drinkwater van Evides Waterbedrijf. Dat betekent dat onze zuiverings- en leveringsprocessen continu doorgaan om al die liters water bij onze klanten te kunnen krijgen.

Waterverbruik per dag

Gemiddeld levert Evides zo'n 480.000.000 liter water per dag. In drogere perioden zien we dat het waterverbruik toeneemt. In bijgevoegd document kunt u het waterverbruik per dag bekijken. Deze gegevens worden aan het begin van elke maand vernieuwd.

Bekijk het drinkwaterverbruik per dag

In bovenstaand document en onderstaande tabel maken we onderscheid tussen Evides-Noord en Evides-Zuid. Bekijk hier welke plaatsen tot welke regio behoren.

Maandelijks verbruik

In onderstaande tabel ziet u het waterverbruik per maand. Deze afbeelding wordt elke maand vernieuwd.

alt

Drinkwater besparen?

Evides levert drinkwater continu vers af bij de klant, zodat we het kunnen gebruiken voor tal van toepassingen. Wanneer we bewust omgaan met ons drinkwater zijn er heel wat momenten te vinden om water te besparen. Evides deelt graag 10 tips om water te besparen.

Bekijk onze bespaartips

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.