Mijn drinkwater op postcode: 4461AL

Kwaliteit en hardheid: 9.5

Tussen 8 °DH en 12 °DH is gemiddeld water.

De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Hoe meer van deze mineralen in het water, hoe harder het water. Kalk komt van nature voor in water. Zachter water uit de kraan zorgt voor minder kalkaanslag, en u heeft minder (af)wasmiddel voor een effectief resultaat. Ook kunt u sommige apparaten instellen op de hardheid van het kraanwater, lees daarvoor de handleiding van uw wasmachine of vaatwasser.

De verschillende bronnen voor het drinkwater verschillen in hun hardheid. Zo zijn de duinen van nature rijk aan kalk en is de hardheid hoger. Op de meeste plaatsen in ons gebied is het water wat zachter, omdat wij veel drinkwater maken uit Maaswater, dat wij voor een deel zachter maken in onze spaarbekkens.

De ingrediënten van kraanwater

Drinkwater bevat naast water allerlei mineralen, zouten, stoffen en bacteriën. In de wet staan alle waterkwaliteitseisen waar uw drinkwater aan voldoet. Zo staat daarin welke stoffen in drinkwater moeten voorkomen. En welke juist niet, of beneden een bepaalde richtlijn. Hierbij is rekening gehouden met bijvoorbeeld zwangere vrouwen, ouderen en baby’s.

Eisen aan het Nederlandse drinkwater

Locatie: Huijbergen en Ossendrecht

U ontvangt uw drinkwater van onze locaties Huijbergen en Ossendrecht. Hier maken we van grondwater betrouwbaar drinkwater. Het grondwater is afkomstig uit bronnen in de omgeving van deze locaties. Het water wordt belucht en gaat door filters. Met pompen zorgen we dat het drinkwater via ons leidingnet met de juiste waterdruk bij u thuis uit de kraan stroomt.

Samenstelling

Wilt u meer weten over de samenstelling van uw drinkwater? Bekijk de uitgebreide waterkwaliteitsgegevens. Deze gegevens komen uit de vele metingen die wij doen in het drinkwater.

Meer waterkwaliteitsgegevens

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.