Uw drinkwater

Waterkwaliteit en -hardheid

Wij controleren nauwkeurig of het drinkwater voldoet aan de strenge normen die gelden. Dit doen we bij de bron, tijdens het zuiveringsproces, in het leidingnet en bij onze klanten thuis.

Wat is de hardheid van uw water

Wilt u weten wat de hardheid van uw drinkwater is? En waar het vandaan komt? Vul dan hieronder uw postcode in.

Betrouwbaar drinkwater

Het kraanwater in Nederland behoort tot de top van de wereld. Het is gezond en betrouwbaar om te drinken voor jong en oud. Wij controleren nauwkeurig of het drinkwater voldoet aan de strenge normen die gelden. Dit doen we bij de bron, tijdens het zuiveringsproces, in het leidingnet en bij onze klanten thuis.

Medewerker Aqualab aan het werk

Uw drinkwater is goed beschermd

Ons drinkwater is veilig: het is goed beschermd tegen virussen, zoals COVID-19 en vormt geen route voor verdere verspreiding. Door strikte hygiënevoorschriften rond aanleg, werkzaamheden en onderhoud is uw drinkwater beschermd tegen (microbiologische) verontreinigingen.

Ga naar de website van de RIVM

Icoon vereisten

Eisen Nederlands drinkwater

De kwaliteitseisen waaraan het kraanwater moet voldoen, zijn vastgelegd in de wet. In Nederland zijn de wettelijke normen en controles hierop uiterst streng.

Bekijk de wettelijke normen
Icoon water onderzoek

Drinkwater, wat zit erin?

Drinkwater is een natuurproduct dat wij maken van rivier-, duin- en grondwater. Het bevat allerlei mineralen, zouten, stoffen en bacteriën. Het drinkwater moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Bekijk de ingrediënten
Icoon microscoop

Bewaken van de waterkwaliteit

Om betrouwbaar drinkwater te kunnen garanderen, volgen we de waterkwaliteit van bron tot kraan. Een gespecialiseerd laboratorium neemt dagelijks watermonsters en analyseert ze.

Rob bekijkt waterkwaliteit

Het verhaal van onze kwaliteitsman

“Samen met mijn team zorg ik dagelijks voor een goede waterkwaliteit, van de bron tot aan uw huis. Dit doe ik al 28 jaar bij Evides Waterbedrijf en ik kan mezelf inmiddels een echte fijnproever noemen.”

Lees over Rob zijn werk

Meer weten over waterkwaliteit?

Onze afdeling Waterkwaliteit helpt u graag.

© 2024