Week van Ons Water

Van 12 tot en met 21 mei 2017 is het de Week van Ons Water. Door het hele land zijn er activiteiten om meer te weten te komen over water(beheer). In Nederland zijn veel organisaties bezig om ervoor te zorgen dat er schoon, veilig en voldoende water is. Daar kunnen we trots op zijn en mogen we vaker bij stil staan. Ook Evides heeft samen met partners een programma opgesteld met wateruitjes voor het hele gezin op locaties in Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Beleef en experimenteer in het ‘waterzuiveringslab RINEW’

De ‘waterprofessor’ van Evides Waterbedrijf demonstreert in zijn lab hoe je uit vies water bruikbare stoffen kunt halen. Uit het toilet bijvoorbeeld haal je veel nuttige stoffen. In wc-papier zit cellulose dat je kunt gebruiken voor asfalt, uit poep kun je energie opwekken en het schone water kun je opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld om plantjes mee te begieten. Zelf zien hoe dit werkt? Bezoek ons ‘waterzuiveringslab RINEW’ bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Na afloop kun je nog je eigen mini waterzuivering bouwen.
 
Waar: Stadboerderij Uit Je Eigen Stad, Marconistraat 39, Rotterdam
Wanneer: woensdag 17 mei om 14.00 uur en 15.30 uur
Duur: 1,5 uur
Voor wie: kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen
Entree: gratis
Aanmelden: via educatie@evides.nl. Vermeld erbij met hoeveel personen je komt. Aanmelden kan t/m 16 mei. Je ontvangt een bevestiging.

Duik in de wereld van drinkwaterzuivering

Neem deel aan onze ‘drinkwaterles’. Een medewerker van Evides Waterbedrijf vertelt van alles over drinkwater: hoe maak je drinkwater en waar komt het vandaan? Je neemt ook een kijkje bij één van de drie spaarbekkens (grote waterreservoirs) in de Biesbosch. Én je kunt je eigen mini drinkwaterzuivering bouwen.

Waar: Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, Werkendam

Wanneer: woensdag 17 mei om 14.00 uur
Duur: 1,5 uur
Voor wie: kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen
Entree: 7,50 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor kinderen (dit betreft het toegangskaartje voor het museum – de les zelf is gratis).
Aanmelden: via de website Biesboschmuseumeiland.nl. Aanmelden kan t/m 16 mei.

Waterwandeling in een Brabants natuurgebied

Maak een wandeling door de natuur van de Brabantse Wal. Een gids wijst je de weg en vertelt over het gebied waar Evides Waterbedrijf haar waterwinning heeft. Kom alles te weten over drinkwater: waar komt het vandaan, hoe maken we het? Ook is er aandacht voor de natuur. Wat groeit, bloeit en leeft er nu eigenlijk in de bossen van dit gebied? 

Waar: Ossendrecht (startpunt bezoekerscentrum Volksabdij: Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199)
Wanneer: woensdag 17 mei, 14.00 uur
Duur: 1,5 uur
Voor wie: kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen
Entree: gratis
Aanmelden: via educatie@evides.nl. Vermeld erbij met hoeveel personen je komt. Aanmelden kan t/m 16 mei. Je ontvangt een bevestiging.
Aanvullende informatie: Tip! Bezoek ook het VVV i-punt bij de Volksabdij (ingang restaurant). Hier vind je o.a. meer informatie over drinkwater op de Brabantse Wal, kom je meer te weten over klimaatverandering en krijg je tips voor regenwateroverlast (geopend van 12 - 21 mei, 10.00 – 17.00 uur).

Waterspelen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoek Duurzaamheidscentrum Weizigt. Op woensdag 17 mei worden allerlei leuke waterspelletjes voor kinderen georganiseerd. Eén van de spelletjes is het ‘van bron tot kraan spel’: een ‘levend ganzenbord’ waarbij je op een vrolijke manier leert hoe Evides Waterbedrijf drinkwater maakt.

Waar: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht
Wanneer: woensdag 17 mei, 13.00 – 16.00 uur
Voor wie: kinderen vanaf 9 jaar
Entree: gratis
Aanmelden: niet nodig

Ons Water

Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, IPO, VNG, Vewin, Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. Het doel van Ons Water is het waterbewustzijn van Nederlanders te vergroten. Op weekvanonswater.nl vind je de activiteiten in Nederland van alle deelnemers.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.