Evides 150 jaar

3 november 1993: werknemers repareren lekkage “Kromme Elleboog” Maasdam

Sinds de oprichting van het eerste waterbedrijf in 1874 is het repareren van lekkages al een onderdeel van het werk. 

Infra en verbindingen

Op deze foto zijn twee werknemers van het N.V. Waterleidingbedrijf Zuid-Holland Zuid te zien, die samen een lekkende leiding repareren in de Kromme-Elleboog in Maasdam op 3 november 1993.

Twee werknemers repareren een lekkende leiding in de Kromme-Elleboog.
Twee werknemers repareren een lekkende leiding in de Kromme-Elleboog.

Een jaar later zou het bedrijf fuseren met de N.V. Westlandsche Drinkwaterleiding Maatschappij en onder een nieuwe naam verder gaan: N.V. Waterbedrijf Europoort, een directe voorganger van Evides Waterbedrijf.

Twee werknemers repareren een lekkende leiding in de Kromme-Elleboog.

En nu?

Evides heeft inmiddels een buitendienst met 24/7 beschikbaarheid Dankzij onze datasystemen hebben we realtime inzicht in drukverliezen, waardoor lekkages sneller ontdekt worden. Door afsluiters dicht te zetten, kunnen we lekkages stoppen, makkelijker repareren en de overlast voor onze klanten beperken. Is het nodig, dan plaatsen we een tappunt of wordt er een kookadvies gegeven. In Zeeland hebben we een samenwerking met DNWG en in de regio Rijnmond doen we de werkzaamheden zelf.  

En straks?

Vanaf 2025 gaat Evides de werkzaamheden in Zeeland overnemen van DNWG en wordt het volledige gebied waar wij water leveren in eigen beheer onderhouden.  

Deel deze pagina
© 2024