Evides Waterbedrijf neemt unieke waterstofauto in gebruik

De waterstofauto van Evides

Evides heeft een unieke auto in gebruik genomen: een auto die rijdt op waterstof dat gemaakt is van ons eigen industriewater én kan rijden op elektriciteit. Evides werkt continu aan verlaging van energieverbruik en CO2-uitstoot.

Zo doen we o.a. ervaring op met nieuwe brandstoffen. Met deze proef onderzoeken we mogelijkheden om onder andere de CO2-uitstoot van het wagenpark te verminderen. Een waterstofauto heeft tijdens het rijden 0% uitstoot. Evides Waterbedrijf zet zich zo zich in voor schonere lucht.

Daarnaast is het rijden op waterstof een nieuwe toepassing van ons eigen product industriewater. Naast drinkwater, leveren wij namelijk industriewater op maat. Zo gebruikt het eerste waterstoftankstation van Air Liquide in het Rijnmondgebied onder meer industriewater om waterstof te maken. Onze waterstofauto rijdt dus ‘op ons eigen water’.

CO2-reductie

Vanuit onze kerntaak – het leveren van water – zijn wij verankerd in de samenleving en vervullen we een maatschappelijke rol. Dit doen we als publieke onderneming op innovatieve en milieubewuste wijze. Met vijf speerpunten geven we richting aan onze inspanningen. Door nieuwe, duurzame brandstoffen te onderzoeken in de praktijk, doen we informatie en ervaring op die we eventueel in de toekomst op grotere schaal kunnen inzetten. Dit alles met als doel: duurzaamheid. 

Uniek in Nederland: zowel waterstof als elektrisch

De waterstofauto van Evides is uniek in Nederland. Anders dan de waterstofauto’s die sinds kort in Nederland rijden, kan de auto van Evides ook opgeladen worden aan een laadpaal voor elektrische voertuigen. Dit is handig omdat het aantal waterstoftankstations in Nederland nog zeer beperkt is.

Op weg naar een schonere lucht

Naast het rijden op waterstof, maakt Evides ook gebruik van een elektrische auto, hebben we oplaadzuilen op onze locaties, is er een fietsenplan en extra openbaar vervoer voor personeel, werken we samen met Ecostars en passen we ons rijgedrag aan waar mogelijk. Evides koopt alleen groene stroom in.

Bekijk in onze twee minutenfilm hoe Evides haar bedrijfsprocessen verder verduurzaamt.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.