Alleen nog kraanwater op Dordtse basisschool de Albatros

Evi samen met kinderen die water drinken.

Wereldschool De Albatros in Dordrecht start dit schooljaar met een nieuw drinkwaterbeleid: de basisschool stapt helemaal over op water drinken. Samenwerkingspartners Evides Waterbedrijf en Doe ff Gezond ondersteunen dit initiatief.

Groot waterfestijn

Vandaag vond de aftrap plaats waarbij onze mascotte Evi aanwezig was. Op het schoolplein werd eerst een drinkwaterwedstrijd voor alle kinderen gehouden. Daarna ging Evi alle klassen langs om elk kind een eigen drinkwaterbidon te geven. Kortom: een groot waterfestijn om alle kinderen, leraren en hun ouders goed te laten starten met het nieuwe drinkwaterbeleid.

Goede concentratie

Samen met de leerkrachten en de ouders in de medezeggenschapsraad heeft De Albatros vorig schooljaar besloten dat leerlingen alleen nog maar melk en water mogen drinken. Voortaan staan de bidons met water altijd op tafel. Genoeg water drinken zorgt voor een goede concentratie en dat is goed voor de schoolprestaties. De school wil met het nieuwe drinkwaterbeleid aan de kinderen meegeven dat water drinken de normaalste zaak van de wereld is: lekker, gezond én leuk.

6 kilo suiker

Water drinken in plaats van zoete drankjes draagt bij aan een gezond gewicht onder kinderen. Kinderen krijgen door zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen onder schooltijd. Dat is heel erg veel, zeker omdat kinderen ook nog veel suiker via het eten binnen krijgen. Doe ff Gezond en Evides juichen dan ook toe dat De Albatros overstapt op water drinken en hopen dat meer scholen dit goede voorbeeld zullen volgen.

Lesmateriaal

Wilt u kraanwater op de basisschool ook onder de aandacht brengen? Wij bieden kosteloos lesmateriaal aan en ondersteunen verschillende activiteiten om te laten zien dat water bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.