Ambtenaren rampenbestrijding ZHZ nemen kijkje in keuken nooddrinkwater

Zuiveringsstation De Steeg

Donderdag 7 april vond een nooddrinkwaterbijeenkomst plaats van Oasen, Evides Waterbedrijf en Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Met als doel elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

De nooddrinkwaterbijeenkomst vond plaats op zuiveringsstation De Steeg in Langerak. Daar maakten alle partijen kennis met elkaar. Daarna volgde een presentatie over de drinkwaterbedrijven en hoe zij als bedrijf handelen bij een calamiteit waarbij sprake is van de inzet van nooddrinkwater. Hier liggen goede afspraken voor vast in een actieplan: door samen in gesprek te gaan over werking, rollen en taken gaan deze plannen nog meer leven bij alle betrokkenen. Zowel Oasen als Evides verzorgden een presentatie.

Nooddrinkwater distributiepunt

Daarna bezochten de deelnemers buiten op het terrein een demonstratie van een nooddrinkwaterdistributiepunt. Mocht er een calamiteit plaatsvinden, dan zorgt een drinkwaterbedrijf er op deze manier voor dat klanten nog drie liter water per persoon per dag kunnen tappen. Dit gebeurt alleen als minimaal 24 uur geen water uit de kraan komt.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.