Bidonactie tijdens NK Wielrennen

Bidons van Evides

​Bezoekt u 24 en 25 juni op Goeree Overflakkee het Duurzaamheidsplein? Ga langs bij Evides Waterbedrijf voor een bidon en maak een kraanwaterselfie in ons fotohokje. Of kom langs voor een handig hulpje voor water én energiebesparing!

Volgende week vindt het sportevenement op Goeree-Overflakkee plaats, waar vele tienduizenden mensen worden verwacht. Tijdens het event zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Bij de finish aan de Brouwersdam is het Duurzaamheidsplein ingericht, de plek om te beleven wat er allemaal op Goeree-Overflakkee aan het ontstaan, groeien en ontwikkelen is. Dat is voor Evides de reden om kraanwater met een speciale actie in het zonnetje te zetten.

Voorkom plastic afval met een Evidesbidon

Met een bidon kunt altijd makkelijk kraanwater meenemen, bijvoorbeeld naar een evenement, tijdens het sporten, studeren, werken of voor onderweg. Het kraanwater in Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland maken we van Haringvlietwater dat we na voorzuivering eerst laten infiltreren in de duinen. Daarna zuiveren we het met milieuvriendelijke technieken tot betrouwbaar en lekker kraanwater. Het vervoer gaat via ondergrondse leidingen waarna het water fris uit de kraan stroomt. Er is dus geen transport over de weg nodig en doordat er geen verpakking nodig is voorkomen we een toename van plastic afval. Hierdoor blijft de CO2-voetafdruk laag.

Vertel waarom met onze fotoactie!

En waarom kiest u voor kraanwater? Dat mogen de bezoekers van het plein zelf vertellen en vastleggen op een kraanwaterselfie in ons fotohokje. De meest treffende en origineelste inzending wint vrijkaartjes voor Diergaarde Blijdorp. Alle selfies zijn nog op dezelfde dag terug te bekijken op onze Facebook-pagina. 

Energie én water besparen?

Wilt u meer bijdragen aan het milieu? Het grootste verschil voor het milieu kunt u maken door het verbruik van warm water te verlagen. Want juist het verwarmen van water vraagt veel energie en is daarom milieubelastend. De douche is de grootste verbruiker in huis en uit onderzoek blijkt dat wij in Nederland steeds langer gaan douchen. Wij hebben een handige oplossing: de douchecoach! Een zandloper die helpt om korter te douchen. Interesse en meer weten? Spreek de Evidesmedewerker aan bij de Evidesstand, vraag om de coach en onze duurzame tips.

Bekijk en lees meer

Bekijk de twee minutenfilm of lees hoe wij met vijf speerpunten onze bedrijfsvoering verder verduurzamen. Meer weten over kraanwater? Bekijk dan onze film speciaal over kraanwater in Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.