Condens op de watermeter of -leiding

Waterdruppels op glas

Regelmatig ontvangen wij vragen van klanten over waterdruppels op de watermeter of -leidingen. Vaak is dit geen lekkage, maar condens. U kunt dit eenvoudig zelf checken.

Ziet u druppels op uw watermeter of –leidingen, droog deze goed af met een doek. Verschijnen de druppels na zo’n tien minuten weer? Dan is sprake van condens en is er niets aan de hand. Wanneer u direct nieuwe waterdruppels ziet ontstaan, is er sprake van een lekkage. Lees en bekijk meer over de lek-check.

Lekkage aan uw leidingen binnenshuis

Neem in dit geval contact op met uw installateur of, als u een huurwoning heeft, de woningeigenaar. De leidingen in uw huis zijn geen eigendom van Evides.

Lekkage aan de watermeter

Wanneer het een lekkage aan de watermeter betreft kunt u bellen met 0900 0787. Een monteur van Evides komt de watermeter repareren of vervangen.

Condens door temperatuurverschillen

Door temperatuurverschillen tussen het koude water in de leiding en de vaak warmere omgeving kan condens ontstaan op de watermeter. U kunt condens voorkomen door de watermeter en -leidingen te isoleren met een wollen deken of noppenfolie. Hiermee voorkomt u ook schade door bevriezing.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.